Narodeninová tortička no. 2: Čokoládová krémová tortička

August 31, 2015

Toto je moja druhá narodeninová tortička, ktorá vnikla iba náhodou.
Korpus bol plánovaný pre moju narodeninovú tortu č. 1 (nižšie), ale "nebolo to ono", takže som sa rozhodla pripraviť iný.
Tento recept som nechcela ani  zverejniť…povedala som si, že z tohoto korpusu spravím niečo chutné pre kolegov do roboty. Keďže pochvál bolo dosť, viacerí si  vyžiadali tento  recept a ja som sa rozhodla, že aj tento recept si  “dám do kopy”.

Žiaľ množstvo sladidla - medu do krémov už si nepamätám, treba koštovať :)

Ingrediencie:
…na korpus*:

4 dkg kokosovej múky

1 dkg škrobovej múky (tápioka/maránta trstinová)

3 dkg kakaa

8 vajíčok

1 kávová lyžica sódy bikarbóny

1 kávová lyžica škorice 

Sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru

*cesto na korpus môžete pripraviť aj podľa iného receptu  na čokoládovú piškótu. Napríklad podľa môjho receptu na „Čokoládový tvaroháčik“... v tomto prípade bude treba zdvojnásobiť množstvá, lebo potrebujeme 2 korpusy. Píšem Vám to preto, lebo ten recept je menej náročný na ingrediencie a viacerí z Vás určite nemáte doma kokosovú múku alebo tie škrobové.  


….na 1. vrstvu krému:
pudingový prášok na smotanovo-vanilkový puding
4 dl mlieka
med podľa chuti
prášková želatína na prípravu krémov
12,5 dkg mascarpone syru


…na 2. vrstvu krému:
37,5 dkg mascarpone syru
20 dkg bielej čokolády (najlepšie so sladidlom)
2 polievkové lyžice kokosového oleja (alebo masla)
štipka instantnej kávy
 

Postup: 

1. Predhrejeme rúru na 175° a vymastíme, posypeme formy (2x, priemer cca 22 cm). 

2. Rozdelíme vajíčka. 

3. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom.

4. Pomiešame kokosovú múku, škrobovú múku a kakao so škoricou a sódou bikarbónou. 

5. Vyšľaháme bielka. 

6. Pomiešame žĺtkovú zmes a kakaovú, potom opatrne pomiešame zmes s vyšľahaným snehom. 

7. Mix prelejeme do foriem a pečieme cca 10-15 min. 

8. Keď korpus vychladol, pripravíme 1. vrstvu krému: pripravíme puding s mliekom (4 dl mlieka, nie 5dl, ako návod na sáčku píše) a medom. Keď vychladol puding, mascarpone (12,5 dkg) pomiešame s pudingom. 
Podľa návodu na sáčku želatíny ju pripravíme a dôkladne pomiešame s pudingovým krémom. 

Krém nalejeme na 1. (spodnú) vrstvu korpusu a dáme do chladničky. Pred úplným stvrdnutím vložíme na pudingový krém 2. (hornú vrstvu) korpusu a vrátime tortičku do chladničky. 

9. Pripravíme 2. vrstvu krému: čokoládu roztopíme s kokosovým olejom, pridáme kávu a zmes dôkladne pomiešame s mascarpone syrom (37,5 dkg). Možno bude treba dosladiť krém medom – podľa sladkosti čokolády.

Krém dáme na 2. vrstvu korpusu a povrch vyrovnáme. 

10. Tortičku vrátime do chladničky na cca 5 hodin, aby sa chute spojili.   

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now