top of page

Narodeninová tortička no. 2: Čokoládová krémová tortička

Toto je moja druhá narodeninová tortička, ktorá vnikla iba náhodou. Korpus bol plánovaný pre moju narodeninovú tortu č. 1 (nižšie), ale "nebolo to ono", takže som sa rozhodla pripraviť iný. Tento recept som nechcela ani zverejniť…povedala som si, že z tohoto korpusu spravím niečo chutné pre kolegov do roboty. Keďže pochvál bolo dosť, viacerí si vyžiadali tento recept a ja som sa rozhodla, že aj tento recept si “dám do kopy”.

Žiaľ množstvo sladidla - medu do krémov už si nepamätám, treba koštovať :) Ingrediencie: …na korpus*: 4 dkg kokosovej múky

1 dkg škrobovej múky (tápioka/maránta trstinová)

3 dkg kakaa

8 vajíčok

1 kávová lyžica sódy bikarbóny

1 kávová lyžica škorice

Sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru

*cesto na korpus môžete pripraviť aj podľa iného receptu na čokoládovú piškótu. Napríklad podľa môjho receptu na „Čokoládový tvaroháčik“... v tomto prípade bude treba zdvojnásobiť množstvá, lebo potrebujeme 2 korpusy. Píšem Vám to preto, lebo ten recept je menej náročný na ingrediencie a viacerí z Vás určite nemáte doma kokosovú múku alebo tie škrobové.

….na 1. vrstvu krému: pudingový prášok na smotanovo-vanilkový puding 4 dl mlieka med podľa chuti prášková želatína na prípravu krémov 12,5 dkg mascarpone syru …na 2. vrstvu krému: 37,5 dkg mascarpone syru 20 dkg bielej čokolády (najlepšie so sladidlom) 2 polievkové lyžice kokosového oleja (alebo masla) štipka instantnej kávy

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175° a vymastíme, posypeme formy (2x, priemer cca 22 cm).

2. Rozdelíme vajíčka.

3. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom.

4. Pomiešame kokosovú múku, škrobovú múku a kakao so škoricou a sódou bikarbónou.

5. Vyšľaháme bielka.

6. Pomiešame žĺtkovú zmes a kakaovú, potom opatrne pomiešame zmes s vyšľahaným snehom.

7. Mix prelejeme do foriem a pečieme cca 10-15 min.

8. Keď korpus vychladol, pripravíme 1. vrstvu krému: pripravíme puding s mliekom (4 dl mlieka, nie 5dl, ako návod na sáčku píše) a medom. Keď vychladol puding, mascarpone (12,5 dkg) pomiešame s pudingom. Podľa návodu na sáčku želatíny ju pripravíme a dôkladne pomiešame s pudingovým krémom.

Krém nalejeme na 1. (spodnú) vrstvu korpusu a dáme do chladničky. Pred úplným stvrdnutím vložíme na pudingový krém 2. (hornú vrstvu) korpusu a vrátime tortičku do chladničky.

9. Pripravíme 2. vrstvu krému: čokoládu roztopíme s kokosovým olejom, pridáme kávu a zmes dôkladne pomiešame s mascarpone syrom (37,5 dkg). Možno bude treba dosladiť krém medom – podľa sladkosti čokolády.

Krém dáme na 2. vrstvu korpusu a povrch vyrovnáme.

10. Tortičku vrátime do chladničky na cca 5 hodin, aby sa chute spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page