Rýchla broskyňová piškóta
Ingrediencie:
6 dkg celozrnnej špaldovej múky
6 dkg múky z ovsených vločiek
½ kávová lyžica sódy bikarbóny
½-1 kávová lyžica škorice
3 vajíčka
2 dl bieleho jogurtu
1 dl kokosového oleja
40-50 dkg broskýň (alebo sliviek,...)
Sladidlo nahrádzajúce cca 12-15 dkg cukru
+ na povrch 4 dkg arašídov/orechov
Postup:
1. Predhrejeme rúru 180°.
2. Vyšľaháme vajíčka so sladidlom, olejom a jogurtom.
3. Pomiešame múky so sodou bikarbónou.
4. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.
5. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej formy (priemer cca 22 cm).
6. Nasekané broskyne posypeme škoricou a po jednom ich dáme do cesta + povrch posypeme arašidami/orechmi.
7. Pečieme na 180° cca 25-30 min.
