top of page

RAW čokoládovo-mandľové kúsky s “karamelovým" krémom

...Tento recept je viac náročný na ingrediencie, ale oplatí sa to vyskúšať. Už som dávno nič RAW nepripravila...bolo na čase J

Ingrediencie:

…na spodnú vrstvu:

6 dkg jemne nasekaných mandlí

2 dkg kokosovej múky

2 dkg kokosového oleja

1,5 dkg arašidového masla

…na čokoládovú vrstvu:

10 dkg RAW čokolády

1 čajová lyžica kokosového oleja

…na “karamelový” krém:

8 dkg sušených datlí

2 dkg arašidového masla

1 dl (125 g) COCOMAS kokosovej smotany

2 dkg medu

8 g konjakovej múky (možno vynechať - v tomto prípade krém bude tekutý)

Postup:

1. Ingrediencie na „spodnú vrstvu“ dôkladne pomiešame a dáme do chladničky na pol hodinku.

2. Pripravíme karamelový krém: nasekané datle pomiešame, rozmixujeme s arašidovým maslom, kokosovou smotanou a s medom. Konjakovú múku (ak máte) pridáme až na konci.

3. Zo zmesi na „spodnú vrstvu“ dáme do muffinových foriem, pritlačíme k dnu (ak si dobre pamätám 9 muffinových formičiek som mala).

4. Roztopíme RAW čokoládu (nad parou) s kokosovým olejom.

5. Čokoládu nalejeme do formičiek a formičky dáme do chladničky, kým čokoláda nestvrdne.

6. (Ak máte doma) konjakovú múku pomiešame s karamelovým krémom.

7. „Kúsky“ vyberieme z formičiek a ľubovoľným spôsobom podávame s karamelovým krémom.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page