RAW čokoládovo-mandľové kúsky s “karamelovým" krémom
...Tento recept je viac náročný na ingrediencie, ale oplatí sa to vyskúšať. Už som dávno nič RAW nepripravila...bolo na čase J
Ingrediencie:
…na spodnú vrstvu:
6 dkg jemne nasekaných mandlí
2 dkg kokosovej múky
2 dkg kokosového oleja
1,5 dkg arašidového masla
…na čokoládovú vrstvu:
10 dkg RAW čokolády
1 čajová lyžica kokosového oleja
…na “karamelový” krém:
8 dkg sušených datlí
2 dkg arašidového masla
1 dl (125 g) COCOMAS kokosovej smotany
2 dkg medu
8 g konjakovej múky (možno vynechať - v tomto prípade krém bude tekutý)
Postup:
1. Ingrediencie na „spodnú vrstvu“ dôkladne pomiešame a dáme do chladničky na pol hodinku.
2. Pripravíme karamelový krém: nasekané datle pomiešame, rozmixujeme s arašidovým maslom, kokosovou smotanou a s medom. Konjakovú múku (ak máte) pridáme až na konci.
3. Zo zmesi na „spodnú vrstvu“ dáme do muffinových foriem, pritlačíme k dnu (ak si dobre pamätám 9 muffinových formičiek som mala).
4. Roztopíme RAW čokoládu (nad parou) s kokosovým olejom.
5. Čokoládu nalejeme do formičiek a formičky dáme do chladničky, kým čokoláda nestvrdne.
6. (Ak máte doma) konjakovú múku pomiešame s karamelovým krémom.
7. „Kúsky“ vyberieme z formičiek a ľubovoľným spôsobom podávame s karamelovým krémom.


