Arašídové keksíky z kukuričnej múky

September 19, 2015

…niečo, čo  tu ešte doteraz nebolo. Mám doma kopu múk, rôzné typy (kukuričnú, cícerovú, banánovú, atd.)…kupujem ich s cieľom testovania, ale väčšinou sa len pokazia, lebo stále pečiem iba z tých odskúšaných. To ďalej takto ísť nemôže (:)), tak som sa rozhodla minúť všetky múky, ktoré mám doma….začala som  s kukuričnou múkou. Takto sa vznikol tento bezlaktózový, bezlepkový recept…


Ingrediencie:

20 dkg kukuričnej múky
10 dkg jemne nasekaných arašídov
1 dkg psyllium husku
1 čajová lyžica škorice
1/2 čajová lyžica sody bikarbóny
štipka soli
12 dkg kokosového oleja
12 dkg medu
3 žĺtka

+džem


Postup:
1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame, zmes sáčkom pokryjeme a dáme do chladničky na cca 30 min.
2. Po uplynutí 30 minút vyberieme cesto z chladničky.  Vo veľkosti orechu rukou formulujem guľky.
3. Predherejeme rúru na 180`. 
4. Guľky poukladáme na papier na pečenie a dnom pohára ich pritlačíme.
5. Kávovou lyžicou v strede guľkov tvarujeme jamu, do ktorého dáme džem. 
6. Pečieme do hneda na 180` cca 10-15 min (u mňa 10 min. z hora a dola, 5 min iba z hora).

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now