Arašídové keksíky z kukuričnej múky
…niečo, čo tu ešte doteraz nebolo. Mám doma kopu múk, rôzné typy (kukuričnú, cícerovú, banánovú, atd.)…kupujem ich s cieľom testovania, ale väčšinou sa len pokazia, lebo stále pečiem iba z tých odskúšaných. To ďalej takto ísť nemôže (:)), tak som sa rozhodla minúť všetky múky, ktoré mám doma….začala som s kukuričnou múkou. Takto sa vznikol tento bezlaktózový, bezlepkový recept…
Ingrediencie:
20 dkg kukuričnej múky 10 dkg jemne nasekaných arašídov 1 dkg psyllium husku 1 čajová lyžica škorice 1/2 čajová lyžica sody bikarbóny štipka soli 12 dkg kokosového oleja 12 dkg medu 3 žĺtka +džem Postup: 1. Všetky ingrediencie dôkladne pomiešame, zmes sáčkom pokryjeme a dáme do chladničky na cca 30 min. 2. Po uplynutí 30 minút vyberieme cesto z chladničky. Vo veľkosti orechu rukou formulujem guľky. 3. Predherejeme rúru na 180`. 4. Guľky poukladáme na papier na pečenie a dnom pohára ich pritlačíme. 5. Kávovou lyžicou v strede guľkov tvarujeme jamu, do ktorého dáme džem. 6. Pečieme do hneda na 180` cca 10-15 min (u mňa 10 min. z hora a dola, 5 min iba z hora).
