Krémeš

September 25, 2015

 

Ingrediencie:

...na cesto:

4 dkg kokosovej múky

1 dkg tapioka škrobu

8 vajíčok

3 dkg kokosového oleja

½-1 kávová lyžica sódy bikarbóny

0,5 dl kokosového mlieka (alebo vody)

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 6-7 dkg cukru

 

...na krém:

4 vanilkové pudingy bez cukru (ak chceme bezlaktózový a bezlepkový krémeš, treba si vybrať aj taký prášok na puding)

Sladidlo nahrádzajúce 20-22 dkg cukru

1,2 dl vody

9 bielok

 

Pri tomto recepte je dôležitá veľkom formy. Veľkosť mojej je cca 30cm*30 cm. Ak máte formu inej veľkosti, bude treba k tomu prispôsobiť aj množstvo a pomer ingrediencií. Napríklad ak máte iba tortovú formu s priemerom 23 cm, použite ¾ množstva na cesto alebo aj 1/1 ale pripravte iba ½ krému. 

 

Postup:

1. Pripravíme cesto: vyšľaháme vajíčka so sladidlom, kokosovým mliekom a roztopeným kokosovým olejom. Až potom pridáme zmes múk a sódy bikarbóny. 

2. Spojíme zmesi, dôkladne pomiešame. 

3. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, ½ prelejeme do jednej formy a druhú polovicu do druhej vymastenej, posypanej formy. Ak nemáme dva rovnaké formy, môžeme piecť cestá aj zvlášť, alebo v jednej veľkej forme a až na konci rozrežete cesto na 2 rovnaké časti. 

4. Teda cesto pečieme 10-12 minút na 180°.

5. Pripravíme krém: pudingy dôkladne pomiešame so sladidlom a vodou. 

6. Vyšľaháme bielka. 

7. Vo veľkom hrnci začneme puding variť, varíme kým nedostane hustú krémovú konzistenciu. 

8. Bielka opatrne pridáme k horúcej pudingovej zmesi a dôkladne (ale opatrne) pomiešame. 

9. Krém dáme na 1. vrstvu cesta.

10. 2. vrstvu cesta rozrežeme, podľa toho v akom tvare chceme potom podávať krémeš. 

11. Kúsky druhej vrstvy poukladáme na povrch krému. 

12. Krémeš dáme na min. 6 hodín do chladničky.

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now