top of page

Krémeš


Ingrediencie:

...na cesto:

4 dkg kokosovej múky

1 dkg tapioka škrobu

8 vajíčok

3 dkg kokosového oleja

½-1 kávová lyžica sódy bikarbóny

0,5 dl kokosového mlieka (alebo vody)

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 6-7 dkg cukru

...na krém:

4 vanilkové pudingy bez cukru (ak chceme bezlaktózový a bezlepkový krémeš, treba si vybrať aj taký prášok na puding)

Sladidlo nahrádzajúce 20-22 dkg cukru

1,2 dl vody

9 bielok

Pri tomto recepte je dôležitá veľkom formy. Veľkosť mojej je cca 30cm*30 cm. Ak máte formu inej veľkosti, bude treba k tomu prispôsobiť aj množstvo a pomer ingrediencií. Napríklad ak máte iba tortovú formu s priemerom 23 cm, použite ¾ množstva na cesto alebo aj 1/1 ale pripravte iba ½ krému.

Postup:

1. Pripravíme cesto: vyšľaháme vajíčka so sladidlom, kokosovým mliekom a roztopeným kokosovým olejom. Až potom pridáme zmes múk a sódy bikarbóny.

2. Spojíme zmesi, dôkladne pomiešame.

3. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, ½ prelejeme do jednej formy a druhú polovicu do druhej vymastenej, posypanej formy. Ak nemáme dva rovnaké formy, môžeme piecť cestá aj zvlášť, alebo v jednej veľkej forme a až na konci rozrežete cesto na 2 rovnaké časti.

4. Teda cesto pečieme 10-12 minút na 180°.

5. Pripravíme krém: pudingy dôkladne pomiešame so sladidlom a vodou.

6. Vyšľaháme bielka.

7. Vo veľkom hrnci začneme puding variť, varíme kým nedostane hustú krémovú konzistenciu.

8. Bielka opatrne pridáme k horúcej pudingovej zmesi a dôkladne (ale opatrne) pomiešame.

9. Krém dáme na 1. vrstvu cesta.

10. 2. vrstvu cesta rozrežeme, podľa toho v akom tvare chceme potom podávať krémeš.

11. Kúsky druhej vrstvy poukladáme na povrch krému.

12. Krémeš dáme na min. 6 hodín do chladničky.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page