Krémeš

Ingrediencie:
...na cesto:
4 dkg kokosovej múky
1 dkg tapioka škrobu
8 vajíčok
3 dkg kokosového oleja
½-1 kávová lyžica sódy bikarbóny
0,5 dl kokosového mlieka (alebo vody)
Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 6-7 dkg cukru
...na krém:
4 vanilkové pudingy bez cukru (ak chceme bezlaktózový a bezlepkový krémeš, treba si vybrať aj taký prášok na puding)
Sladidlo nahrádzajúce 20-22 dkg cukru
1,2 dl vody
9 bielok
Pri tomto recepte je dôležitá veľkom formy. Veľkosť mojej je cca 30cm*30 cm. Ak máte formu inej veľkosti, bude treba k tomu prispôsobiť aj množstvo a pomer ingrediencií. Napríklad ak máte iba tortovú formu s priemerom 23 cm, použite ¾ množstva na cesto alebo aj 1/1 ale pripravte iba ½ krému.
Postup:
1. Pripravíme cesto: vyšľaháme vajíčka so sladidlom, kokosovým mliekom a roztopeným kokosovým olejom. Až potom pridáme zmes múk a sódy bikarbóny.
2. Spojíme zmesi, dôkladne pomiešame.
3. Zmes rozdelíme na 2 rovnaké časti, ½ prelejeme do jednej formy a druhú polovicu do druhej vymastenej, posypanej formy. Ak nemáme dva rovnaké formy, môžeme piecť cestá aj zvlášť, alebo v jednej veľkej forme a až na konci rozrežete cesto na 2 rovnaké časti.
4. Teda cesto pečieme 10-12 minút na 180°.
5. Pripravíme krém: pudingy dôkladne pomiešame so sladidlom a vodou.
6. Vyšľaháme bielka.
7. Vo veľkom hrnci začneme puding variť, varíme kým nedostane hustú krémovú konzistenciu.
8. Bielka opatrne pridáme k horúcej pudingovej zmesi a dôkladne (ale opatrne) pomiešame.
9. Krém dáme na 1. vrstvu cesta.
10. 2. vrstvu cesta rozrežeme, podľa toho v akom tvare chceme potom podávať krémeš.
11. Kúsky druhej vrstvy poukladáme na povrch krému.
12. Krémeš dáme na min. 6 hodín do chladničky.

