Jablkové taštičky z celozrnnej špaldovej múky
Ingrediencie:
...na cesto:
24 dkg celozrnnej špaldovej múky
Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru
13 dkg masla
1 čajová lyžica psyllium husku
1,5 dkg vody
...na plnku:
15 dkg nastrúhaného jablka
1 čajová lyžica škorice
Med podľa chuti alebo iné sladidlo
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 čajová lyžica psyllium husku
Postup:
1. Rukou dôkladne pomiešame ingrediencie na cesto.
2.Ingrediencie na plnku trošku povaríme, ale psyllium husk pridáme až na konci. Cieľom je, aby sme zredukovali množstvo tekutín v jablkách.
3. Cesto vyvaľkáme (ja som vyvaľkala medzi 2 papiermi na pečenie) a rozrežeme na štvorčeky. Veľkosť štvorčekov musí byť v páre.
4. Štvorčeky naplníme, na krajoch hornú a dolnú vrstvu cesta pritlačíme vidličkou.
5. Pečieme na papieri na pečenie cca 10-15 min na 175°.


