top of page

Extra light kakaový slimák z cukety a z kokosovej múky

Jeden kus kakaového slimáka má iba 30 Kcal a vďaka kokosovej múky Vás táto dobrôtka určite poriadne zasýti.

Ingrediencie:

...na cesto:

30 dkg ošúpanej nasekanej cukety

10 dkg kokosovej múky

1 vajíčko

1 dkg múky z psyllium husku

Štipka vanilky

Štipka škorice

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

Sladilo nahrádzajúce 6,5 dkg cukru (sypké)

1 dkg kokosové oleja + 1 lyžica

...na kakaovú plnku:

1 dkg nízkotučného kakaa

Sladilo nahrádzajúce 8 dkg cukru

1-2 polievkové lyžice kokosovej smotany (ak nemáte alebo „nie ste paleo“ aj bielý jogurt je ok)

Škorica (možno vynechať)

Postup:

1. Nasekané kúsky cukety trošku posmažíme na lyžici kokosového oleja a necháme vychladnúť v sitku.

2. Pomiešame múku, sóda bikarbónu, škoricu, vanilku a sladilo.

3. Cukety dôkladne rozmixujeme s vajíčkom.

4. Pomiešame zmesi (kokosový olej nie!) a zmes dáme do chladničky na cca hodinku.

5. Roztopíme kokosový olej a pridáme k zmesi. Dôkladne pomiešame. Ako by cesto bolo príliš suché, pridajte ešte kokosový olej.

6. Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papierikmi na pečenie.

7. Pomiešame kakao, sladidlo a smotanu/jogurt. Natrejeme s kakaovou zmesou povrch cesta.

8. Pomocou dolného papiera na pečenie zrolujeme cesto a rozrežeme na cca 1-1,5 cm hrubé slimáky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.

9. Pečieme na 180° cca 25 min.

Na druhý deň chutí ešte lepšie ;)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page