Extra light kakaový slimák z cukety a z kokosovej múky
Jeden kus kakaového slimáka má iba 30 Kcal a vďaka kokosovej múky Vás táto dobrôtka určite poriadne zasýti.
Ingrediencie:
...na cesto:
30 dkg ošúpanej nasekanej cukety
10 dkg kokosovej múky
1 vajíčko
1 dkg múky z psyllium husku
Štipka vanilky
Štipka škorice
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
Sladilo nahrádzajúce 6,5 dkg cukru (sypké)
1 dkg kokosové oleja + 1 lyžica
...na kakaovú plnku:
1 dkg nízkotučného kakaa
Sladilo nahrádzajúce 8 dkg cukru
1-2 polievkové lyžice kokosovej smotany (ak nemáte alebo „nie ste paleo“ aj bielý jogurt je ok)
Škorica (možno vynechať)
Postup:
1. Nasekané kúsky cukety trošku posmažíme na lyžici kokosového oleja a necháme vychladnúť v sitku.
2. Pomiešame múku, sóda bikarbónu, škoricu, vanilku a sladilo.
3. Cukety dôkladne rozmixujeme s vajíčkom.
4. Pomiešame zmesi (kokosový olej nie!) a zmes dáme do chladničky na cca hodinku.
5. Roztopíme kokosový olej a pridáme k zmesi. Dôkladne pomiešame. Ako by cesto bolo príliš suché, pridajte ešte kokosový olej.
6. Cesto rozvaľkáme medzi dvoma papierikmi na pečenie.
7. Pomiešame kakao, sladidlo a smotanu/jogurt. Natrejeme s kakaovou zmesou povrch cesta.
8. Pomocou dolného papiera na pečenie zrolujeme cesto a rozrežeme na cca 1-1,5 cm hrubé slimáky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
9. Pečieme na 180° cca 25 min.
Na druhý deň chutí ešte lepšie ;)

