top of page

Quiche z celozrnnej špaldovej múky

Quiche väčšinou pripravím, keď čakáme hostí. Veľa ľudí nepozná túto francúzku dobrotu, hlavne tí to veľmi ocenia...niečo iné než obložené chlebíky J

Quiche môžeme podávať za studena alebo teplého a plnkou môže byť hocičo: mäso, šunka, zeleniny, rôzne typy syru, rôzne koreniny...možností je neúrekom.

Tentoraz som pripravila iba ½ porciu – obed pre dvoch, v tortovej forme s priemerom 18 cm. Takže, ak urobíte quiche v ozajstnej forme na quiche (v vlnenými hranami), odporúčam dvojnásobiť toto množstvo.

Ingrediencie:

10 dkg celozrnnej špaldovej múky (podľa mňa aj iná múka, napr. bezlepková je ok)

1 dkg škrobovej múky (u mňa tapioka)

1 štipka sódy bikarbóny

1 štipka psyllium husku

1 dkg roztopeného kokosového oleja

2 žĺtky

1 kávová lyžica soli

2-3 polievkové lyžice vody

...moja plnka:

6 dkg brokolice

6 dkg hlivy

10 dkg mozarella syru (vo vode)

5 dkg mozarella syru (tvrdého)

1 vajíčko + 1 bielko

1 dl smotany

Cibula a cesnak

Soľ, oregáno, koreniny

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Vymastíme (kokosovým olejom alebo maslom) a posypeme formu.

3. Ingrediencie na korpus dôkladne pomiešame.

4. Potom cesto rozvaľkáme (navrhujem medzi dvoma papiermi na pečenie) na pomúčenej doske na kruh. Cestom vystelieme vymastenú a vysypanú formu (u mňa výška okraja cca 3 cm), dno poprepichujeme vidličkou.

5. Cesto dáme piecť na cca 6 minút do rúry.

6. Pripravíme plnku: najprv vyšľaháme vajíčko, bielko, koreniny, cesnakový pretlak, smotanu s nastrúhanou mozzarellou.

7. Keď sme kopus vybrali z rúry, vložíme do nej mix zeleniny a mozarella syru (z vody).

8. Na mix zeleniny nalejeme smotanovú zmes.

9. Pečieme ďalej na 180° cca 25 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page