Mäkkučké cuketové brownies (bez múky a laktózy)
...šťavnaté, bez výraznej chuti cukety.
Stále som mala "predsudky" voči zeleninovým sladkostiam. Dosť dlho mi trvalo, kým som sa nahovorila na prípravu mrkvovej torty. Som si už ale si istá, že z niektorých zelenín sa dájú pripraviť úžasné zdravé sladkosti.

Ingrediencie:
40 dkg nastrúhanej cukety
8 dkg kokosovej múky
2 dkg tápioka škrobu
2 dkg kakaa (odtučneného)
4 dkg kokosového oleja
4 vajíčok
10 dkg nasekanej čokolády s vysokým obsahom kakaa (bez cukru)
sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru (+podľa chuti) ...radšej pred pečením okoštujte ;)
štipka vanilky a škorica (podľa chuti, možno vynechať)
+ mandľe na povrch
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame múku, škrob, kakao a sóda bikarbónu (+vanilku a škoricu).
2. Ošúpeme cuketu/-y a nastrúhame.
4. Cuketu rozmixujeme s vajíčkom, sladidlom a roztopeným kokosovým olejom.
5. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame.
6. Pridáme čokoládu a pomiešame.
7. Zmes prelejeme do formy a pečieme na 175° cca 30-40 minút.
