Tekvicové quionotto :)
Ingrediencie pre 1 osobu:
4 dkg quinoa
1 menšia cibuľa
1 polievková lyžica kokosového oleja
20 dkg tekvice (použila som zelenú tekvicu)
+1,2-1,5 dl vývaru
0,3-0,5 dl suchého bieleho vína
Kokosový olej
Soľ
koreniny
parmezán
Postup:
1. Quinoa umyjeme, necháme vo vode cca 5 minút a potom odcedíme. 2. Na kokosovom oleji pripravíme základ cibule, potom pridáme nasekané tekvice a osmažíme. 3. Zalejeme vodou (cca 1 dl vody) a trošku povaríme, potom zvyšok vody vylejeme. 4. Pridáme ešte kokosový olej, nasekaný strúčik cesnaku a potom quinoa – trošku smažíme. 5. Zalejeme bielym vínom, necháme odpariť víno a pritom miešame. 6. Pridáme vývar, dochutíme, pokryjeme hrniec. Trošku necháme variť pod krytom, potom vypneme šporák. Za takých 20 minút by quinotto malo byť hotové. 7. Podávame s parmezánom.
