top of page

Tekvicová roláda

Toto je niečo fantastické, výnimočné...jednoducho úžasná kombinácia chutí.

Aj priateľ to chválil, napriek tomu, že on tekvicové sladkosti moc nemusí...tomu sa hovorí ozajstná pochvala :D

Ingrediencie:

3,5 dkg mandľovej múky

5 dkg škrobovej múky (u mňa tapioka)

15 dkg tekvicovej pyré z tekvice hokaido (z upečenej tekvice)

½-1 kávová lyžica sóda bikarbóny

½ kávová lyžica medovníkového korenia

½ kávová lyžica škorice

3 vajíčka

Sladidlo nahrádzajúce 11 dkg cukru

...na syrový krém:

20 dkg smotanovej nátierky (neochutenej)

4 polievkové lyžice (4 dkg) javorového sirupu (ak nemáte aj med je ok, ale javorový sirup by bol top)

Kvapka vanilkovej arómy

1 dkg roztopeného kokosového oleja

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame múku, škrob, sódu bikarbónu, korenie a škoricu.

3. Rozdelíme vajíčka.

4. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom a s tekvicovým pyré.

5. Pomiešame suché ingrediencie a žĺtkovú zmes.

6. Vyšľaháme bielka a sneh opatrne pridáme k zmesi.

7. Zmes prelejeme do papierom vystlatej formy...tvar a veľkosť cesta dotvarujeme.

8. Pečieme na 175° cca 8-10 minút.

9. Pripravíme krém: všetky vyššie uvedené ingrediencie na krém dôkladne pomiešame.

10. Ešte teplú piškótu pokryjeme handrou a po dĺžke zrolujeme aj s papierom.

11. Po vychladnutí papier odstránime, naplníme plnkou a zvinieme.

12. Na niekoľko hodín roládu dáme do chladničky, aby sa chute spojili.

Dobrú chuť! :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page