Tekvicová roláda
Toto je niečo fantastické, výnimočné...jednoducho úžasná kombinácia chutí.
Aj priateľ to chválil, napriek tomu, že on tekvicové sladkosti moc nemusí...tomu sa hovorí ozajstná pochvala :D

Ingrediencie:
3,5 dkg mandľovej múky
5 dkg škrobovej múky (u mňa tapioka)
15 dkg tekvicovej pyré z tekvice hokaido (z upečenej tekvice)
½-1 kávová lyžica sóda bikarbóny
½ kávová lyžica medovníkového korenia
½ kávová lyžica škorice
3 vajíčka
Sladidlo nahrádzajúce 11 dkg cukru
...na syrový krém:
20 dkg smotanovej nátierky (neochutenej)
4 polievkové lyžice (4 dkg) javorového sirupu (ak nemáte aj med je ok, ale javorový sirup by bol top)
Kvapka vanilkovej arómy
1 dkg roztopeného kokosového oleja
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame múku, škrob, sódu bikarbónu, korenie a škoricu.
3. Rozdelíme vajíčka.
4. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom a s tekvicovým pyré.
5. Pomiešame suché ingrediencie a žĺtkovú zmes.
6. Vyšľaháme bielka a sneh opatrne pridáme k zmesi.
7. Zmes prelejeme do papierom vystlatej formy...tvar a veľkosť cesta dotvarujeme.
8. Pečieme na 175° cca 8-10 minút.
9. Pripravíme krém: všetky vyššie uvedené ingrediencie na krém dôkladne pomiešame.
10. Ešte teplú piškótu pokryjeme handrou a po dĺžke zrolujeme aj s papierom.
11. Po vychladnutí papier odstránime, naplníme plnkou a zvinieme.
12. Na niekoľko hodín roládu dáme do chladničky, aby sa chute spojili.
Dobrú chuť! :)
