Tekvicové pagáčiky
Ingrediencie:
9 dkg múky z ovsených vločiek
20 dkg celozrnnej špaldovej múky
1 kávová lyžica sódy bikarbóny
1 čajová lyžica soli (+/- podľa chuti)
8 dkg nestrúhaného tvrdého syru
6,5 dkg masla
16 dkg tekvicového pyré z tekvice hokaido
1 vajíčko
0,5 dl kyslej smotany
+ na povrch:
1 žĺtko
nasekané tekvicové semienka
Postup:
1. Pomiešame suché ingrediencie: múky, sódu bikarbónu.
2. Pridáme ďalšie ingrediencie (maslo neroztopíme) a zmes dôkladne pomiešame.
3. Cesto dáme do chladničky na cca 40 minút.
4. Na dôkladne pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na 1,5-2 cm-ovú výšku.
5. Vykrájame pagáčiky, poukladámne ich na papier na pečenie.
6. Povrch natrejeme žltkom a posypeme nasekanými tekvicovými semienkami.
7. Pečieme na 160° cca 20 minút + cca 5 minút na grile (aspoň s teda s mojou rúrou).

