Brownie z kešu orieškov s banánovo-škoricovým krémom

Ingrediencie:
13 dkg kešu orechov – je lepšie ich namočiť do vody na min. 15 minút, ale aj bez namočenia budú ok
1 dl vody
2 vajíčka
2,5 dkg múky z ľanových semienok
3,5 dkg kakaa
½ kávová lyžica sóda bikarbóny
5 dkg čokolády bez cukru s vysokým obsahom kakaa
Štipka škorice
3 dkg medu
Sladidlo nachádzajúce 7,5 dkg cukru
..na krém sú dve možnosti (možno Vám ich napadne aj viac :)):
1. 2 banány + 0,4 dl vody/kokosového mlieka + 1 kávová lyžica škorice + 4 dkg kokosového oleja + med podľa chuti
2. 2 banány + 0,4 dl vody/kokosového mlieka + 1 kávová lyžica škorice + 1 väčšia čajová lyžica konjakovej múky + med podľa chuti
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Rozmixujeme kešu orechy s vodou (1 dl) a s vajíčkami, a pridáme aj med a sladidlo.
3. Pomiešame ostatné (suché) ingrediencie.
4. Spojíme zmesi a mix prelejeme do vymastenej, posypanej formy – moja bola tortová s priemerom 18 cm.
5. Pečieme na 175° cca 20-25 minút.
6. Ingrediencie na krém dôkladne pomiešame, rozmixujeme.
V prípade krému s kokosovým olejom, bude treba dať krém do chladničky, aby nebol taký tekutý (kokosový olej stvrdne).
V prípade krému s konjakovou múkou, bude trvať takých 20-30 minút, kým z tekutiny dostaneme krémovú konzistenciu (kým múka absorbuje vlhkosť).
7. Brownies podávame za tepla alebo za studena s banánovo-škoricovým krémom.