top of page

Brownie z kešu orieškov s banánovo-škoricovým krémom


Ingrediencie:

13 dkg kešu orechov – je lepšie ich namočiť do vody na min. 15 minút, ale aj bez namočenia budú ok

1 dl vody

2 vajíčka

2,5 dkg múky z ľanových semienok

3,5 dkg kakaa

½ kávová lyžica sóda bikarbóny

5 dkg čokolády bez cukru s vysokým obsahom kakaa

Štipka škorice

3 dkg medu

Sladidlo nachádzajúce 7,5 dkg cukru

..na krém sú dve možnosti (možno Vám ich napadne aj viac :)):

1. 2 banány + 0,4 dl vody/kokosového mlieka + 1 kávová lyžica škorice + 4 dkg kokosového oleja + med podľa chuti

2. 2 banány + 0,4 dl vody/kokosového mlieka + 1 kávová lyžica škorice + 1 väčšia čajová lyžica konjakovej múky + med podľa chuti

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Rozmixujeme kešu orechy s vodou (1 dl) a s vajíčkami, a pridáme aj med a sladidlo.

3. Pomiešame ostatné (suché) ingrediencie.

4. Spojíme zmesi a mix prelejeme do vymastenej, posypanej formy – moja bola tortová s priemerom 18 cm.

5. Pečieme na 175° cca 20-25 minút.

6. Ingrediencie na krém dôkladne pomiešame, rozmixujeme.

V prípade krému s kokosovým olejom, bude treba dať krém do chladničky, aby nebol taký tekutý (kokosový olej stvrdne).

V prípade krému s konjakovou múkou, bude trvať takých 20-30 minút, kým z tekutiny dostaneme krémovú konzistenciu (kým múka absorbuje vlhkosť).

7. Brownies podávame za tepla alebo za studena s banánovo-škoricovým krémom.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page