„Karamelová“ tortička

...t.j. datľová :)

Ingrediencie:

...na cesto:

10 dkg datlí – cca 30 minút (alebo aj deň dopredu) zalejeme datle s 10 dkg vody

3 dkg kokosovej múky

2 dkg mandľovej múky

2 dkg škrobovej múky (u mňa tápioka)

1 dkg kakaa

1 kávová lyžica sódy bikarbóny

1 kávová lyžica škorice

2 dkg kokosového oleja

5 vajíčok

Sladidlo nahrádzajúce 6 dkg cukru

...na krém:

10 dkg datlí – cca 30 minút (alebo aj deň dopredu) zalejeme datle s 10 dkg vody

3 vajíčka

3 dl kokosového mlieka

2,5 dkg škrobovej múky (u mňa tápioka)

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

1 dkg paleo želatíny (alebo inej želatíny, ale vtedy sa možno zmení aj spôsob prípravy – treba prečítať návod)

...na povrch:

Cca 4 dkg čokolády bez cukru s vysokým obsahom kakaa

1-2 polievkové lyžice kokosového oleja

Postup:

1. 10+10 dkg datlí dáme do 10+10 dkg vody na minimálne 30 minút – ako píšem vyššie.

2. Datle vo vode rozmixujeme. Dostaneme 2x 20 dkg „karamelového krému“.

3. Pomiešame múky, škrob, kakao, sóda bikarbónu a škoricu.

4. Rozdelíme vajíčka (5 ks).

5. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom, roztopeným kokosovým olejom a s karamelovým krémom (1x20 dkg iba!).

6. Suché ingrediencie pomiešame so žltkovou-karamelovou zmesou (nižšie to nazývam ako mix).

7. Vyšľaháme bielka.

8. ½ snehu pomiešame s „mixom“ a potom pridáme aj druhú polovicu snehu a opatrne pomiešame.

9. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej tortovej formy (priemer cca 23 cm).

10. Pečieme na 175° cca 25 minút.

11. Pripravíme krém: rozdelíme vajíčka.

12. Žĺtka pomiešame so sladidlom, mliekom, škrobom, „karamelovým krémom“ (20 dkg) a želatínou. Ak nemáte paleo želatínu, prečítajte návod prípravy na sáčku!

13. Bielka vyšľaháme....sneh ešte NEpomiešame s krémom.

14. V hrnci začneme variť krém (vlastne zatiaľ iba tekutinu :)), kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Vypneme sporák.

15. Pridáme sneh a dôkladne ale opatrne ho pomiešame.

16. Krém dáme na cesto, povrch vyrovnáme a tortu dáme do chladničky na cca 6-10 hodín (podľa typu želatíny). Ja som tortu pripravila večer a dokončila ráno.

17. Takže po stuhnutí krému, roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a nanesieme na povrch tortičky. Pozor, nech nie je čokoláda príliž horúca! Na tento postup som požila maslovačku :).

18. Vrátime tortu do chladničky, kým čokoláda nestuhne. Tortu krájame horúcim nožom.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now