Bageta

November 1, 2015

-          bez vajec

-          bez orechov

-          s možnosťou prípravy bez laktózy a lepku

-          extra rýchla príprava

-          CHUTÍ SUPER ;)

Skúšala som už kopec receptov na bagety...bezlepkové, bezvaječné, paleo, atď.. Väčšinou ich ani nezverejním, lebo (doteraz) ani jeden nebol až taký dobrý. Ale tento....huhh....recept som našla na jednej stránke (zdroj nižšie)....odporúčam vyskúšať nie iba alergikom ;)

Trošku som prerobila pôvodný recept, môj vyzerá takto:

 

Ingrediencie:

3 lyžice psyllium husku – ja som použila bežný psyllium husk, ale podľa mňa aj múka z psyllium husku je ok

2 dl vody

1,5 dl mlieka – bežného, kokosového, mandľového, ...

1 polievková lyžica octu – pôvodný recept píše 2 polievkové lyžice jablčného, ale taký som doma nemala

2 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice olivového oleja

12 dkg múky z ovsených vločiek

12 dkg ryžovej múky – použila som bielu ryžovú múku, ale podľa receptu môže byť aj hnedá

1 čajová lyžica soli

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

1 kávová lyžica prášku do pečiva

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Dôkladne pomiešame vodu, mlieko, med a olej a potom pridáme aj psyllium husk. Ešte raz dôkladne pomiešame.

3. Pomiešame suché časti: múky, soľ, sóda bikarbónu, prášok do pečiva.

4. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame všetko spolu – rukou alebo mixérom.

5. Mokrou rukou tvarujeme bagetu, ktorú dáme na papier na pečenie. Ja mám takú formu na pečenie na bagety, piekla som v tomto papieri na pečenie. Ak ho doma nemáte, nevytvarujte príliš širokú (nie dlhú) bagetu. Cesto nebude tekuté, takže sa netreba báť, že dostanete plochý chlebík.

6. Pečieme 55-60 minút na 175°. Krájame až po vychladnutí. Chutí výborne s maslom a morskou soľou! ;)

 

 

 

Zdroj: http://glutenfreehope.blogspot.sk/2013/11/soft-and-chewy-oat-baguette.html

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now