Kokosové bonbóniky s karamelom a čokoládou
Ingrediencie:
…na kokosový základ:
9 dkg jogurtu (použila som grécky)
7 dkg nastrúhaného kokosu
3,5 dkg medu
…na “karamel:
6 dkg datlí
1/2 čajová lyžica arašidového masla (ak nemáte, aj kokosový olej bude ok)
5 g medu
…na povrch:
5 dkg čokoládu s vysokým obsahom kakaa
1 čajová lyžica kokosového oleja
Postup:
1. Pomiešame ingrediencie na kokosový základ.
2. Dáme určité množstvo do formičiek (podľa veľkosti formičky). Ja som použila menšie silikónové formy na bonbon/minimuffin.
3. Rozmixujeme datle a pomiešame s maslom a medom.
4. Rukou menšie guľôčky tvarujeme z datľovej zmesi. Tie dáme na kokosový/-é základ/-y.
5. Bonbóny dáme do mrazničky na 15-20 minút.
6. Roztopíme čokoládu s olejom.
7. Vyberieme bonbóny z formičiek a povrch každého bombónu zalejeme/pokvapkáme čokoládou....a tadááám, bonbóny sú hotové :)
