top of page

Kokosové bonbóniky s karamelom a čokoládou

Ingrediencie:

…na kokosový základ:

9 dkg jogurtu (použila som grécky)

7 dkg nastrúhaného kokosu

3,5 dkg medu

…na “karamel:

6 dkg datlí

1/2 čajová lyžica arašidového masla (ak nemáte, aj kokosový olej bude ok)

5 g medu

…na povrch:

5 dkg čokoládu s vysokým obsahom kakaa

1 čajová lyžica kokosového oleja

Postup:

1. Pomiešame ingrediencie na kokosový základ.

2. Dáme určité množstvo do formičiek (podľa veľkosti formičky). Ja som použila menšie silikónové formy na bonbon/minimuffin.

3. Rozmixujeme datle a pomiešame s maslom a medom.

4. Rukou menšie guľôčky tvarujeme z datľovej zmesi. Tie dáme na kokosový/-é základ/-y.

5. Bonbóny dáme do mrazničky na 15-20 minút.

6. Roztopíme čokoládu s olejom.

7. Vyberieme bonbóny z formičiek a povrch každého bombónu zalejeme/pokvapkáme čokoládou....a tadááám, bonbóny sú hotové :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page