top of page

Jablkový koláč s vanilkovým pudingom

Pre info môj vanilkový puding má takú nezvyčajnú farbu, lebo som použila vodu namiesto mlieka. Namiesto pudingového prášku môžete pripraviť aj vlastný puding zo žĺtkov a mlieka.

Ingrediencie (veľkosť mojej okrúhlej tortovej formy je cca 16 cm, takže ak máte väčšiu formu (napr. 22-23 cm), odporúčaj aj zdvojnásobiť množstvá):

...na korpus:

4 dkg kokosovej múky

3 dkg škrobovej múky (u mňa tápioka)

3 žĺtka

3 dkg medu

1,5 dkg kokosového oleja (roztopeného)

Štipka sódy bikarbóny

...na jablkovú plnku:

40 dkg nastrúhaného jablka

2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

1 kávová lyžica škorice

5 dkg medu

2 dkg kokosového oleja + 1 polievková lyžica

1,5 dkg psyllium husku

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame ingrediencie na korpus a cestom vyctelíme vymastenú a posypanú formu do výšky 1-2 cm. Ja som najprv vyvaľkala cesto medzi dvoma papiermi na pečenie a po kúskoch dala do formy.

3. Pečieme cca 7 minút.

4. Pripravíme plnku: v hrnci trošku na kokosovom oleji trošku povaríme nastrúhané jablka s citrónovou šťavou.

5. Pridáme škoricu, med a 2 dkg kokosového oleja. Potom pridáme aj psyllium husk.

6. Plnku dáme na korpus, povrch vyrovnáme a pečieme ďalej cca 10 minút.

7. Koláč sa lepšie krája za studena.

8. Pripravíme vanilkový puding (buď z práškového pudingu alebo vlastný – link na recept viď vyššie).

***

Paleo Jablkový koláč a´la Zuzany...natrela koláč vyšlahaným snehom z extra bielkov:

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page