top of page

Banánový muffin z cícerovej múky

Síce cícerová múka nikdy nebude mojím naj, ale keď som už kúpila 25 dkg, niečo z toho aj pripravím....a výsledok?...výraznú chuť cícerovej múky vôbec necítiť, pretláča ju chuť banánu a muffiny sú mäkučké, presne tak ako treba :)

Na 10 ks muffinu potrebujeme:

21 dkg banánu (2 banány)

2 vajíčka

7 dkg cícerovej múky

6 dkg prosovej múky

3 dkg zemiakového škrobu (podľa mňa je ok aj iná škrobová múka)

2 dkg kokosového oleja

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

1 kávová lyžica škorice

13 dkg medu

1/3 kávová lyžica xanthanovej gumy (aj to som kúpila už dávnejšie a doteraz nevyužila)

+ do stredy muffinov môžete dať ešte džem ;)

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame suché ingrediencie: múky, škrob, sóda bikarbónu, škoricu a xanthanovú gumu.

3. Vyšľaháme vajíčka s medom, roztopeným kokosovým olejom a rozdrvenými banánmi.

4. Spojíme zmesi a prelejeme do muffinových foriem.

5. Pečieme na 175° cca 20 minút.

Zdroj: http://glutenfreegoddess.blogspot.sk/2014/11/gluten-free-banana-muffins.html

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page