Banánový muffin z cícerovej múky
Síce cícerová múka nikdy nebude mojím naj, ale keď som už kúpila 25 dkg, niečo z toho aj pripravím....a výsledok?...výraznú chuť cícerovej múky vôbec necítiť, pretláča ju chuť banánu a muffiny sú mäkučké, presne tak ako treba :)

Na 10 ks muffinu potrebujeme:
21 dkg banánu (2 banány)
2 vajíčka
7 dkg cícerovej múky
6 dkg prosovej múky
3 dkg zemiakového škrobu (podľa mňa je ok aj iná škrobová múka)
2 dkg kokosového oleja
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
1 kávová lyžica škorice
13 dkg medu
1/3 kávová lyžica xanthanovej gumy (aj to som kúpila už dávnejšie a doteraz nevyužila)
+ do stredy muffinov môžete dať ešte džem ;)
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame suché ingrediencie: múky, škrob, sóda bikarbónu, škoricu a xanthanovú gumu.
3. Vyšľaháme vajíčka s medom, roztopeným kokosovým olejom a rozdrvenými banánmi.
4. Spojíme zmesi a prelejeme do muffinových foriem.
5. Pečieme na 175° cca 20 minút.

Zdroj: http://glutenfreegoddess.blogspot.sk/2014/11/gluten-free-banana-muffins.html