Paleo makówki torta

November 20, 2015

Ingrediencie:

...na cesto:

6 vajíčok

6 dkg mandľovej múky

Sladidlo nahrádzajúce 7,5 dkg cukru

Kvapky citrónovej šťavy

Štipka sóda bikarbóny

 

...na makové vrstvy:

6 dkg mletého maku

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

med (ak chcete vynechať med, pridajte ešte sladidlo k maku)

+ hrozienka (ja som hrozienka zabudla/vynechala, ale ak ich máte radi, pridajte ;))

 

...na vanilkový krém:

Môžete pripraviť vanilkový krém aj z prášku na puding. To je ten jednoduchejší spôsob. K prášku na 5 dl mlieka, pridajte iba 4 dl (+ sladidlo a rum ak treba) a dôkladne pomiešajte.
Pre tých, ktorý nechcú vyhodiť 5 žĺtkov a pre tých ktorý chcú na 100% paleo dobrotu a nemajú paleo pudingový prášok (dosť ťažké zohnať), radšej odporúčam tento recept na vanilkový krém:

5 žĺtkov

4 dl kokosového mlieka

Sladidlo nahrádzajúce 5-6 dkg cukru

Vanilka alebo vanilková aróma

1 dkg paleo želatíny (Aj iná želatína je ok, ale môže sa zmeniť postup prípravy. Ak nemáte paleo želatínu, odporúčam želatínu a prípravu krémov. Ak máte iba práškovú želatínu, tú bude treba roztopiť v hrnci s mliekom na miernom ohni)

Rum (podľa chuti – možno vynechať)

 

...na povrch:

5 bielkov

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

Kvapky citrónovej šťavy

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Rozdelíme vajíčka.

3. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a s kvapkami citrónovej šťavy.

4. K žĺtkovej zmesi pridáme mandľovú múku a sódu bikarbónu.

5. Zmes prelejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 175° cca 10 minút.

6. Rozrežeme cesto na menšie a väčšie kúsky.

7. Trošku viac než polovicu poukladáme na povrch vymastenej a posypanej tortovej formy (priemer cca 22-23 cm).

8. Posypeme polovicou makovo-sladidlovej zmesi (a hrozienkami).

9. Zalejeme vanilkovým krémom (cca 1/3 tekutiny). Dajte na to pozor, aby ste zvolili takú formu, z ktorej tekutina nevyteká....na dne mojej rúry žiaľ boli kvapky vanilkového krému :/.

10. Ďalej nasledujú opäť (zvyšok) kúsky cesta a potom makový posyp a hrozienka a naposledy vanilkový krém.

11. Pečieme na 175° cca 20 minút.

12. Medzitým vyšľaháme bielka so sladidlom a citrónovou šťavou.

13. Po 20 minút pečenia, dáme na povrch sneh, povrch upravíme a pečieme ďalej cca 10-15 minút. 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now