Osviežujúca ovocná tortička
... z múky z ovsených vločiek a tvarohu
Ingrediencie: ...na cesto: 10 dkg múky z ovsených vločiek 25 dkg nízkotučného krémového tvarohu 4 žĺtky 1 vajíčko ½ kávová lyžica sóda bikarbóny Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru Štipka vanilky alebo vanilková aróma
...na stred: Cca 25 dkg ovocia (u mňa mrazené čučoriedy, ale môžu byť aj maliny, ostružina, atď.)
...na povrch:4 bielka Sladidlo nahrádzajúce 2 dkg cukru
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 175°. 2. Rozdelíme 4 vajíčka. 3. 4 žĺtka a 1 celé vajíčko vyšľaháme so sladidlom. 4. Do žĺtkovej zmesi pridáme aj ďalšie ingrediencie na cesto a dôkladne pomiešame. 5. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej formy. Priemer mojej tortovej formy je 22-23 cm. 6. Povrch posypeme ovocím. 7. Pečieme na 175° cca 20 minút. 8. Začneme šľahať bielka (4 ks), postupne pridáme aj sladidlo (namiesto 2 dkg cukru). 9. Keď sa cesto upieklo, vyberieme z rúry. 10. Na povrch dáme sneh, povrch vyrovnáme a pečieme ďalej na 160° cca 10-15 minút (do zlatista).

