Orechové beigli

...keďže tesne pred Vianocami budem veľmi zaneprázdnená (hádam ako väčšina z nás), už začínam so zhromaždovním vianočných receptov. Na dnes beigli PRE KAŽDÉHO, lebo je: - paleo - bez vajec - bez lepku - bez laktózy - bez orechov Keďže beigli neobsahuje nič, čo sa môže rýchlo pokaziť, relatívne dlho ho môžete skladovať. Môžete aj zamraziť, ale v tomto prípade použite marántu trstinovú namiesto tápioka škrobu. Tieto škrobové múky sú veľmi rovnaké (síce je maránta trošku drahšia), ale z nejakého dôvodu, dobroty s tapioka škrobom nie je dobrý nápad zamraziť.

Ingrediencie: 6 dkg kokosovej múky 7,5 dkg tapioka škrobu/maránty trstinovej (škrobovej múky) 0,5 dkg Psyllium husku 4,5 dkg kokosovej smotany (COCOMAS) 8 dkg kokosového oleja 1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny Kvapky citrónovej šťavy Kôra ½ citróna 8 dkg eritrit alebo xillit (ja som použila sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru)

...na plnku: 125 g jemne nasekaných orechov 10-12 dkg džemu (u mňa broskyňového) Sladidlo podľa chuti (nech je to sladké)

...na povrch: 2 lyžice pomarančovej šťavy 2 lyžice agáve alebo javorového sirupu

Postup: 1. Pomiešame suché ingrediencie: múku, škrob, psyllium, sóda bikarbónu a sladidlo (sypké!). 2. Pridáme aj ďalšie ingrediencie: smotanu, roztopený kokosový olej, citrónovú kôru a šťavu. 3. Dôkladne pomiešame rukou a dáme na studené miesto – nie do chladničky. Podľa pôvodného receptu by sme mali dať cesto do chladničky na noc, ale ja som dala cesto na hodinku iba do špajzu. 4. Začneme pracovať s cestom. Ak sa cesto rozpadáva, pridajme ešte roztopený kokosový olej. 5. Cesto rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie. Tvarujeme, upravíme. 6. Povrch natrieme plnkou (mix ingrediencií na plnku). Pomocou papiera na pečenie zrolujeme cesto. 7. Pečieme na 180° 20 minút do zlatista. Začneme krájať až po vychladnutí.

Zdroj receptu: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/…/tojasm…

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now