top of page

Pomarančovo čokoládová torta

Ingrediencie ne cesto (priemer tortovej formy: 23 cm)

...na cesto:

11 dkg kokosovej múky

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

6 vajíčok

1 dl pomarančovej šťavy

1 dl kokosového mlieka

2 dkg kokosového oleja (roztopeného/tekutého)

Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru

...na čokoládovú vrstvu:

32 dkg kokosovej smotany (COCOMAS)

20 dkg čokolády

2 dkg kokosového oleja

1 dl vody

Kôra 2 pomarančov

8 g (paleo) želatíny – aj iná želatína je ok, ale ak použijete iný typ, možno pude treba zmeniť postup prípravy

+ sladidlo podľa chuti/sladkosti čokolády

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame všetky ingrediencie na cesto a prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy. Povrch vyrovnáme mokrou lyžicou.

3. Pečieme na 175° cca 25-30 minút.

4. Keď sa cesto upieklo a vychladlo, pripravíme čokoládovú vrstvu: všetky ingrediencie dáme do hrnca a na miernom ohni miešame kým sa čokoláda neroztopí.

5. Čokoládovú zmes prelejeme do tortovej formy (na cesto) a dáme do chladničky na noc – kým krém nestvrdne.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page