Pomarančovo čokoládová torta
Ingrediencie ne cesto (priemer tortovej formy: 23 cm)
...na cesto:
11 dkg kokosovej múky
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
6 vajíčok
1 dl pomarančovej šťavy
1 dl kokosového mlieka
2 dkg kokosového oleja (roztopeného/tekutého)
Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru
...na čokoládovú vrstvu:
32 dkg kokosovej smotany (COCOMAS)
20 dkg čokolády
2 dkg kokosového oleja
1 dl vody
Kôra 2 pomarančov
8 g (paleo) želatíny – aj iná želatína je ok, ale ak použijete iný typ, možno pude treba zmeniť postup prípravy
+ sladidlo podľa chuti/sladkosti čokolády
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame všetky ingrediencie na cesto a prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy. Povrch vyrovnáme mokrou lyžicou.
3. Pečieme na 175° cca 25-30 minút.
4. Keď sa cesto upieklo a vychladlo, pripravíme čokoládovú vrstvu: všetky ingrediencie dáme do hrnca a na miernom ohni miešame kým sa čokoláda neroztopí.
5. Čokoládovú zmes prelejeme do tortovej formy (na cesto) a dáme do chladničky na noc – kým krém nestvrdne.
