Proteínová roláda
Kvôli cvičeniu potrebujem konzumovať (aj) dostatočné množstvo bielkovín. Nejem/nepijem proteíny až tak často, ale aj tak niekedy už mám dosť z tej „proteínovej chuti“ nápojov. Radšej pečiem z prášku ... :)
Ingrediencie:
1 odmerka proteínu (kokosového, vanilkového, hocijakého :)) – 3 dkg
5 vajíčok
Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru (+/- podľa sladkosti proteinu)
Štipka! sóda bikarbóny
...plnka:
Naplnila som roládu tentoraz džemom (bez cukru), ale ak chcete bielkovinovú bombu, naplňte nízkotučným tvarom (+sladidlo a citrónová šťava).
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 160°.
2. Rozdelíme vajíčka.
3. Žĺtka dôkladne vyšľaháme so sladidlom.
4. Pridáme zmes proteínu a štipky (iba štipka!) sódy bikarbóny a dôkladne pomiešame so žĺtkovou zmesou.
5. Vyšľaháme bielka.
6. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.
7. Zmes prelejeme na papier na pečenie (v plechu), upravíme, tvarujeme, vyrovnáme povrch a pečieme cca 8-10 minút (podľa potreby).
8. Ešte teplú piškótu pokryjeme handrou a po dĺžke zrolujeme aj s papierom.
9. Po vychladnutí papier odstránime, naplníme plnkou a zvinieme.
10. Na niekoľko hodín roládu dáme do chladničky, aby sa chute spojili.
Dobrú chuť!
