top of page

Proteínová roláda

Kvôli cvičeniu potrebujem konzumovať (aj) dostatočné množstvo bielkovín. Nejem/nepijem proteíny až tak často, ale aj tak niekedy už mám dosť z tej „proteínovej chuti“ nápojov. Radšej pečiem z prášku ... :)

Ingrediencie:

1 odmerka proteínu (kokosového, vanilkového, hocijakého :)) – 3 dkg

5 vajíčok

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru (+/- podľa sladkosti proteinu)

Štipka! sóda bikarbóny

...plnka:

Naplnila som roládu tentoraz džemom (bez cukru), ale ak chcete bielkovinovú bombu, naplňte nízkotučným tvarom (+sladidlo a citrónová šťava).

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 160°.

2. Rozdelíme vajíčka.

3. Žĺtka dôkladne vyšľaháme so sladidlom.

4. Pridáme zmes proteínu a štipky (iba štipka!) sódy bikarbóny a dôkladne pomiešame so žĺtkovou zmesou.

5. Vyšľaháme bielka.

6. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.

7. Zmes prelejeme na papier na pečenie (v plechu), upravíme, tvarujeme, vyrovnáme povrch a pečieme cca 8-10 minút (podľa potreby).

8. Ešte teplú piškótu pokryjeme handrou a po dĺžke zrolujeme aj s papierom.

9. Po vychladnutí papier odstránime, naplníme plnkou a zvinieme.

10. Na niekoľko hodín roládu dáme do chladničky, aby sa chute spojili.

Dobrú chuť!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page