top of page

Orechovo-jablkový zákusok

Priateľ sa ma pýta: „Tento zákusok nie je ten zdravý, že? Aj moja mama zvykne také pripraviť...a ja ho zbožňujem?“ A ja: „ale je zdravá...bez bielej múky a cukru...ako sa patrí :)“. Pre tých ktorý to ešte nevedia, mojím najväčším kritikom je môj priateľ...čo jemu chutí, musí byť dobré.

Kto má rád výraznú chuť orechov, určite bude mať rád aj túto dobrotu ;)

Ingrediencie:

...na cesto:

30 dkg jemne nasekaných orechov

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

4 vajíčka

10 dkg hrozienok

3 jablka (u mňa hmotnosť nastrúhaných jabĺk bola 44 dkg)

½ kávová lyžica škorice

½ -1 kávová lyžica medovníkového korenia

Štipka vanilky

Kôra 1 citrónu

Sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru

...na povrch:

Džem

5 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa + 1 polievková lyžica kokosového oleja

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame ingrediencie na cesto (okrem nastrúhaných jabĺk a hrozienok – tie pridáme až na konci).

3. Pridáme nastrúhané jablka a hrozienka.

4. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej formy (veľkosť moje cca 20*22 cm).

5. Pečieme na 175° cca 40 minút.

6. Hneď ako vyberieme zákusok z rúry, povrch natrejeme džemom.

7. Až po vychladnutí povrch pokvapkáme roztopenou zmesou čokolády a kokosového oleja.

8. Počkáme kým čokoláda zatuhne a môžeme krájať ;)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page