top of page

Kakaový slimák

- bez lepku

- bez laktózy

- paleo

Tieto slimáky sú super na raňajky, výborne Vás nasýtia, keďže obsahujú psyllium husk vo „väčšom množstve“. O účinkoch psyllium husku som Vám na facebooku už postla článok ;).

Ingrediencie:

5 dkg kokosovej múky

6 dkg mandľovej múky

2 dkg ľanovej múky

2,5 dkg psyllium husku

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

3 vajíčka

2 bielka

2 dl vody

2 dkg kokosového oleja (alebo masla)

Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru

...na kakaovú plnku:

1,5 polievkové lyžice kakaa

Škorica podľa chuti

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru

3-4 dkg kokosovej smotany (alebo jogurtu)

2-3 polievkové lyžice kokosového oleja

Postup:

1. Vyšľaháme vajíčka (aj bielky) so sladidlom, vodou a roztopeným kokosovým olejom.

2. Pomiešame suché ingrediencie: múky, husk a sóda bikarbónu.

3. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame.

4. Zmes necháme stáť cca 15-20 minút až potom začneme s nim pracovať.

5. Rozvaľkáme cesto medzi dvoma papiermi na pečenie.

6. Povrch natrejeme zmesou kakaa, škorice, kokosovej smotany (jogurtu) a roztopeného kokosového oleja (masla).

7. Pomocou papiera na pečenie začneme zrolovať cesto....aby sa dobre zlepilo, bude treba trošku natrieť vodou cesto pri zrolovaní z nekakaovej strany.

8. Nakrájame slimáky (hrúbka cca 1,5 cm) a poukladáme ich na papier na pečenie.

9. Pečieme cca 30 minút na 175°.

Zdroj: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/10/tojasmentes-paleo-vegan-fahejas-dios.html

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page