Kakaový slimák
- bez lepku
- bez laktózy
- paleo
Tieto slimáky sú super na raňajky, výborne Vás nasýtia, keďže obsahujú psyllium husk vo „väčšom množstve“. O účinkoch psyllium husku som Vám na facebooku už postla článok ;).
Ingrediencie:
5 dkg kokosovej múky
6 dkg mandľovej múky
2 dkg ľanovej múky
2,5 dkg psyllium husku
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
3 vajíčka
2 bielka
2 dl vody
2 dkg kokosového oleja (alebo masla)
Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru
...na kakaovú plnku:
1,5 polievkové lyžice kakaa
Škorica podľa chuti
Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru
3-4 dkg kokosovej smotany (alebo jogurtu)
2-3 polievkové lyžice kokosového oleja
Postup:
1. Vyšľaháme vajíčka (aj bielky) so sladidlom, vodou a roztopeným kokosovým olejom.
2. Pomiešame suché ingrediencie: múky, husk a sóda bikarbónu.
3. Spojíme zmesi a dôkladne pomiešame.
4. Zmes necháme stáť cca 15-20 minút až potom začneme s nim pracovať.
5. Rozvaľkáme cesto medzi dvoma papiermi na pečenie.
6. Povrch natrejeme zmesou kakaa, škorice, kokosovej smotany (jogurtu) a roztopeného kokosového oleja (masla).
7. Pomocou papiera na pečenie začneme zrolovať cesto....aby sa dobre zlepilo, bude treba trošku natrieť vodou cesto pri zrolovaní z nekakaovej strany.
8. Nakrájame slimáky (hrúbka cca 1,5 cm) a poukladáme ich na papier na pečenie.
9. Pečieme cca 30 minút na 175°.


Zdroj: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/10/tojasmentes-paleo-vegan-fahejas-dios.html