Celozrnné bagety

December 18, 2015

Viacerí tvrdia, že iba z celozrnnej múky sa nedajú upiecť chutné múčniky...ja som si istá, že sa dá :)  Možno už moje chuťové bunky sú pretransformované na zdravú stravu, ale tieto bagety mi (nielen mne) velice chutia... chrumkavá kôra, mäkké vnútro...čo iné by malo chýbať? ;)

 

Ingrediencie (2 ks)

25 dkg celozrnnej špaldovej múky

½ sáčku instantného droždia

1 čajová lyžica soli

1 čajová lyžica kokosového cukru

1 polievková lyžica olivového oleja

1,5 dl mlieka

 

Finálne cesto nebude až tak husté, preto je lepšie mať nejakú formu na bagety alebo upiecť cesto vo forme na chlieb.

 

Postup:

1. Dôkladne pomiešame múku, droždie a soľ.

2. Zohrejeme mlieko a necháme v ňom roztopiť kokosový cukor. Pridáme aj olej.

3. Spojíme zmesi a pracujeme s cestom cca 10 minút.

4. Potom dáme cesto vykysnúť na teplé miesto na hodinku. Ja hrniec väčšinou dám do rúry na 50°.  

5. Z vykysnutého cesta tvarujeme bagety (alebo v prípade chleba, chlieb :)) a dáme na papier na pečenie na/do formy na bagety. Ja mám ináč takú:

 

 

6. Necháme bagety ďalej kvasiť cca 10-15 minút.

7. Predhrejeme rúru na 190° a pečieme bagety cca 30 minút (ak si dobre pamätám – takže radšej kontrolujte :))

 

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now