Celozrnné bejgli

December 21, 2015

...na cesto:

12 dkg múky z ovsených vločiek

10 dkg celozrnnej špajľovej múky

1-1,5 dkg pšeničného gluténu/lepku

1 sáčok instantného droždia

1 vajíčko

10 dkg masla

3 dkg kokosového cukru (alebo iné sladidlo – môže byť aj tekuté, ale vtedy bude treba pridať menej mlieka)

Štipka soli

1-1,5 dkg mlieka (1-2 polievkové lyžice)

 

...na plnku*:

20 dkg orechov

6 dkg mlieka

5 dkg (broskyňového) džemu

Sladidlo podľa sladkosti džemu (u mňa 8-10 dkg kokosového cukru)

*ako vidíte plnkou som nešporila :) Ak až tak nechcete naplniť koláč, použite 2/3 ingrediencií na plnku

 

Postup:

1. Pomiešame suché ingrediencie: múky, lepok, droždie, soľ  a sladidlo.

2. Pridáme aj ďalšie ingrediencie: maslo, vajíčko a mlieko a dôkladne pomiešame rukou.

3. Cesto necháme na teplom mieste, kým pripravíme plnku.

4. Všetky ingrediencie na plnku dôkladne pomiešame.

5. Cesto rozvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie. Tvarujeme, upravíme.

6. Povrch natrieme plnkou. Pomocou papiera na pečenie zrolujeme cesto.

7. Vrátime bejgli na to teplé miesto a ešte necháme kvasiť cca 15 minút.

8. Predhrejeme rúru na 175°.

9. Pečieme cca 15-20 minút.

Začneme krájať až po vychladnutí.

 

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now