Celozrnné medovníky

December 22, 2015

No, ako vidíte, to zdobenie mi ešte moc nejde :) Medovníky doma už  nemáme, minuli sa ešte pred tým, než by mali čas zmäknúť. Zjedli sme už celú porciu, takže na Vianoce ich budem musieť  upiecť ešte raz.

 

Ingrediencie

35 dkg celozrnnej špajľovej múky

15 dkg múky z ovsených vločiek

12,5 dkg kokosového oleja

20 dkg medu

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 12,5 dkg cukru

1 polievková lyžica medovníkového korenia

1 čajová lyžica sódy bikarbóny

1 žĺtkov (+1 na potretie, ak chcete)

 

Postup:

1. Všetky ingrediencie šup spolu: najprv sypké a až na konci tekuté. Dôkladne pomiešame, počkáme 10 minút a rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku.

2. Vyrežeme medovníky pomocou do vody namočených formičiek.....

3. Povrch môžeme natrieť žĺtkom, aby sa „ligotali“ – ja som ich natrela iba trošičku.

4. Pečieme v predhriatej rúre na 160° 8-10 minút.

Medovníky treba skladovať v škatule s kúskom jablka, aby zmäkli.

 

 

Zdroj receptu: http://salatagyar.cafeblog.hu/2014/12/08/bombabiztos-teljes-kiorlesu-mezeskalacs-recept/

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now