top of page

Celozrnné medovníky

No, ako vidíte, to zdobenie mi ešte moc nejde :) Medovníky doma už nemáme, minuli sa ešte pred tým, než by mali čas zmäknúť. Zjedli sme už celú porciu, takže na Vianoce ich budem musieť upiecť ešte raz.

Ingrediencie

35 dkg celozrnnej špajľovej múky

15 dkg múky z ovsených vločiek

12,5 dkg kokosového oleja

20 dkg medu

Sladidlo (sypké) nahrádzajúce 12,5 dkg cukru

1 polievková lyžica medovníkového korenia

1 čajová lyžica sódy bikarbóny

1 žĺtkov (+1 na potretie, ak chcete)

Postup:

1. Všetky ingrediencie šup spolu: najprv sypké a až na konci tekuté. Dôkladne pomiešame, počkáme 10 minút a rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku.

2. Vyrežeme medovníky pomocou do vody namočených formičiek.....

3. Povrch môžeme natrieť žĺtkom, aby sa „ligotali“ – ja som ich natrela iba trošičku.

4. Pečieme v predhriatej rúre na 160° 8-10 minút.

Medovníky treba skladovať v škatule s kúskom jablka, aby zmäkli.

Zdroj receptu: http://salatagyar.cafeblog.hu/2014/12/08/bombabiztos-teljes-kiorlesu-mezeskalacs-recept/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page