top of page

Pavie oči

Tento recept sviatočnej dobroty Vám zverejním kvôli tomu, aby ste videli, že sa to dá aj bez bielej múky a cukru... Nahraďte bielu múku celozrnným a biely cukor kvalitným sladidlom (med, kokosový múka, xillit, eritrit, atď.) aj pri pečení Vianočných dobrôt!

Ingrediencie (2 ks):

...na cesto:

20 dkg celozrnnej špaldovej múky

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

6 dkg masla

5 dkg bieleho jogurtu (použila som sójový)

2 žĺtka

Sladidlo nahrádzajúce 7 dkg cukru

...na orechovú plnku:

10 dkg jemne nasekaných orechov

2 bielka

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru

...ďalej:

Ovocie a/alebo džem

+ sladidlo/med poľa chuti

...na povrch:

½ žĺtka

1 čajová lyžica bieleho jogurtu

Postup:

1. Rukou dôkladne pomiešame ingrediencie na cesto.

2. Rozvaľkáme – tvarujeme 1 (a potom rozrežeme na 2 rovnaké časti, lebo lepšie sa pracuje takto s cestom) obdĺžnik.

3. Kraje naplníme ovocím a/alebo džemom. Keďže samotné ovocie po pečení nie je až také sladké, v prípade, ak použijete ovocie, navrhujem ho pokvapkať medom alebo posypať sladidlom.

4. Zrolujeme kraje.

5. Vyšľaháme bielka.

6. K snehu pridáme nasekané orechy a sladidlo a opatrne pomiešame.

7. Naplníme zmesou stred zákaziek.

8. Povrch cesta natrejeme zmesou žĺtka a jogurtu.

9. Pečieme v predhriatej rúre na 180-200° cca 10-15 minút.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page