top of page

Pina-colada tortička

...podľa môjho najobľúbenejšieho cocktailu :)

Ingrediencie:

...na korpus:

7 dkg kokosovej múky

6 dkg škrobu tapioka

4 vajíčka

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru

10 dkg ananásu

...na ananásovú vrstvu:

25 dkg ananásu

1 polievková lyžica konjakovej múky (možno nahradiť aj psylliumom)

+ sladidlo (podľa chuti)

...na povrch:

Vyšľahaná kokosová smotana

Sladidlo

Kvapky citrónovej šťavy

Postup:

1. 35 dkg ananásu rozmixujeme.

2. 10 dkg z toho pomiešame s ďalšími ingredienciami na korpus.

3. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 20-25 minút.

4. Zvyšok ananásu (25 dkg) pomiešame s konjakovou múkou (a sladidlom) a keď sa korpus upiekol, zmes nalejeme na povrch korpusu.

5. Vyšľaháme smotanu s citrónovou šťavou a so sladidlom a nanesieme na povrch tortičky.

6. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny, aby sa chute spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page