Pina-colada tortička
...podľa môjho najobľúbenejšieho cocktailu :)
Ingrediencie:
...na korpus:
7 dkg kokosovej múky
6 dkg škrobu tapioka
4 vajíčka
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru
10 dkg ananásu
...na ananásovú vrstvu:
25 dkg ananásu
1 polievková lyžica konjakovej múky (možno nahradiť aj psylliumom)
+ sladidlo (podľa chuti)
...na povrch:
Vyšľahaná kokosová smotana
Sladidlo
Kvapky citrónovej šťavy
Postup:
1. 35 dkg ananásu rozmixujeme.
2. 10 dkg z toho pomiešame s ďalšími ingredienciami na korpus.
3. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre na 175° cca 20-25 minút.
4. Zvyšok ananásu (25 dkg) pomiešame s konjakovou múkou (a sladidlom) a keď sa korpus upiekol, zmes nalejeme na povrch korpusu.
5. Vyšľaháme smotanu s citrónovou šťavou a so sladidlom a nanesieme na povrch tortičky.
6. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny, aby sa chute spojili.

