Jablkovo-orechová roláda
Ingrediencie:

...na piškótu:
8 dkg jemne nasekaných orechov
5 vajíčok
1 polievková lyžica kokosového oleja
Sladidlo nahrádzajúce 7 dkg cukru
...na plnku:
1 polievková lyžica kokosového oleja
35 dkg nastrúhaného jablka
2-3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 kávová lyžica škorice
5 dkg hrozienok
Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru (podľa chuti)
1 polievková lyžica psyllium husku
Štipka vanilky
Postup:
1. Piškótu pripravíme starým známym spôsobom: vajíčka rozdelíme. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a roztopeným kokosovým olejom. Pridáme k zmesi nasekané orechy a dôkladne pomiešame.
2. Bielka vyšľaháme.
3. Sneh spojíme so žĺtkovo-orechovou zmesou a opatrne pomiešame.
4. Zmes rozložíme na papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 160° cca 10 minút. Keď sa cesto upieklo, zrolujeme pomocou handry.
5. Pripravíme plnku: na kokosovom oleji trošku posmažíme jablko s hrozienkami, sladidlom, vanilkou a škoricou. Až na konci pridáme psyllium.
6. Keď sa aj cesto a aj plnka vyhladli, naplníme cesto plnkou a zrolujeme. Počkáme niekoľko hodín, aby sa chute spojili a môžeme krájať a servírovať.


