top of page

Jablkovo-orechová roláda

Ingrediencie:

...na piškótu:

8 dkg jemne nasekaných orechov

5 vajíčok

1 polievková lyžica kokosového oleja

Sladidlo nahrádzajúce 7 dkg cukru

...na plnku:

1 polievková lyžica kokosového oleja

35 dkg nastrúhaného jablka

2-3 polievkové lyžice citrónovej šťavy

1 kávová lyžica škorice

5 dkg hrozienok

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru (podľa chuti)

1 polievková lyžica psyllium husku

Štipka vanilky

Postup:

1. Piškótu pripravíme starým známym spôsobom: vajíčka rozdelíme. Žĺtky vyšľaháme so sladidlom a roztopeným kokosovým olejom. Pridáme k zmesi nasekané orechy a dôkladne pomiešame.

2. Bielka vyšľaháme.

3. Sneh spojíme so žĺtkovo-orechovou zmesou a opatrne pomiešame.

4. Zmes rozložíme na papier na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 160° cca 10 minút. Keď sa cesto upieklo, zrolujeme pomocou handry.

5. Pripravíme plnku: na kokosovom oleji trošku posmažíme jablko s hrozienkami, sladidlom, vanilkou a škoricou. Až na konci pridáme psyllium.

6. Keď sa aj cesto a aj plnka vyhladli, naplníme cesto plnkou a zrolujeme. Počkáme niekoľko hodín, aby sa chute spojili a môžeme krájať a servírovať.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page