Eggs benedict/ Benediktínske vajíčka (s lososom)
S týmito úžasnými raňajkami som stretla až teraz počas môjho pobytu v zahraničí. Chcela by som sa s Vami podeliť o tento zážitok, možno sa niektorý z Vás inšpirujú :) Trošku som recept zjednodušila.
Takže pre 1 osobu potrebujeme:
2 vajíčka
2 žĺtky
1 polievková lyžica masla
1 čajová lyžica sójovej omáčky
Cca 0,5 dl vody
Soľ, koreniny
1 kávová lyžica octu
1 anglický muffin – použila som tento veľmi jednoduchý recept na prípravu:
Maslo/syr
5 dkg lososa
Postup:
1. Pripravíme holandskú omáčku: v hrnci na pare uvaríme zmes žĺtkov, vody, masla a sójovej omáčky. Pritom miešame. Až na konci pridáme trošku soli.
2. Do hrnci dáme zohriať vodu s octom. Do vriacej vody dáme po jednom vajíčka. Varíme 2,5-3 minút. Žĺtok by mal ostať tekutý.
3. Rozrežeme muffin a trošku zapekám.
4. Muffiny natrejeme maslom/syrom, na tom dáme losos a vajíčka. Zalejme omáčkou a servírujeme. Ňam-ňam :)
