Fitness chlieb/pečivo s vysokým obsahom bielkovín s cuketou

February 7, 2016

Ingrediencie:

50 dkg sójovej múky (radšej BIO, aby neobsahoval GMO!) – možno nahradiť aj múkou z ovsených vločiek, ale sójová múka má väčší obsah bielkovín

12 dkg nasekaných ovsených vločiek (alebo 6 dkg ovsených vločiek a 6 dkg múky z ovsených vločiek)

3 dkg ľanových otrúb (alebo nasekaných ľanových semienok)

1 kávová lyžica sóda bikarbóny

1 kávová/čajová lyžica soli

1 vajíčko

2 bielka (väčších vajíčok)

15 dkg nízkotučného tvarohu (nie hrudkovitý)

15 dkg cukety (15 dkg je hmotnosť ošúpanej, nasekanej, nevyžmýkanej cukety)

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175°.

2. Pomiešame suché ingrediencie (prvých päť).

3. Pridáme vajíčko, bielka a tvaroh....pomiešame.

4. Pridáme vyžmýkanú cuketu a dôkladne pomiešame. Konzistencia cesta by mala byť rovnaká akú má „mokrejšie“ mleté mäso. Ak cesto nemá takúto konzistenciu, treba pridať vody alebo múku z ovsených vločiek.

5. Zmes prelejeme do vymastených, posypaných formičiek (formy), povrch upravíme, vyrovnáme mokrými prstami. Pečieme cca 20 minút.

Hotové a vychladené pečivo možno dať aj do toastera, ak máte chuť skôr na toast ;)

 

Nutričné hodnoty: 1 ks „obdĺžnika“ má cca 245 kcal, celý chlieb by mal teda mať cc. 980 kcal a 85 g bielkovín.

 

 

 

Zdroj receptu: http://masteszta.com/22-cukkinis-feherje-kenyer

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now