Fitness chlieb/pečivo s vysokým obsahom bielkovín s cuketou
Ingrediencie:
50 dkg sójovej múky (radšej BIO, aby neobsahoval GMO!) – možno nahradiť aj múkou z ovsených vločiek, ale sójová múka má väčší obsah bielkovín
12 dkg nasekaných ovsených vločiek (alebo 6 dkg ovsených vločiek a 6 dkg múky z ovsených vločiek)
3 dkg ľanových otrúb (alebo nasekaných ľanových semienok)
1 kávová lyžica sóda bikarbóny
1 kávová/čajová lyžica soli
1 vajíčko
2 bielka (väčších vajíčok)
15 dkg nízkotučného tvarohu (nie hrudkovitý)
15 dkg cukety (15 dkg je hmotnosť ošúpanej, nasekanej, nevyžmýkanej cukety)
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Pomiešame suché ingrediencie (prvých päť).
3. Pridáme vajíčko, bielka a tvaroh....pomiešame.
4. Pridáme vyžmýkanú cuketu a dôkladne pomiešame. Konzistencia cesta by mala byť rovnaká akú má „mokrejšie“ mleté mäso. Ak cesto nemá takúto konzistenciu, treba pridať vody alebo múku z ovsených vločiek.
5. Zmes prelejeme do vymastených, posypaných formičiek (formy), povrch upravíme, vyrovnáme mokrými prstami. Pečieme cca 20 minút.
Hotové a vychladené pečivo možno dať aj do toastera, ak máte chuť skôr na toast ;)
Nutričné hodnoty: 1 ks „obdĺžnika“ má cca 245 kcal, celý chlieb by mal teda mať cc. 980 kcal a 85 g bielkovín.


Zdroj receptu: http://masteszta.com/22-cukkinis-feherje-kenyer