Orechovo-čokoládová sviatočná paleo tortička

...opäť niečo sviatočné, výnimočné, veľmi-veľmi chutné :)

Ingrediencie:

...na cesto:

4 vajíčka

4 dkg kokosovej múky

5 dkg orechovej múky nasekaných orechov

Kvapky citrónovej šťavy

...na karamelovo-orechové kúsky:

1 polievková lyžica kokosového oleja

6 dkg nasekaných orechov na väčšie kúsky

12 dkg kokosového cukru

...na čokoládový krém:

12 dkg čokolády bez cukru s vysokým obsahom kakaa

3 dkg kokosového oleja

2 dkg kakaa

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

400 ml kokosovej smotany

...na biely krém:

2 jablká (hmotnosť očistených, nasekaných jabĺk cca 38-40 dkg)

400 ml kokosovej smotany

Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru

3 dkg kokosového oleja

1 menšia polievková lyžica konjakovej múky (ak nemáte, pridajte +1-2 dkg kokosového oleja)

...na čokoládu:

10 dkg čokolády bez cukru s vysokým obsahom kakaa

2 dkg kakaa

3 dkg kokosového oleja

5 dkg kokosového mlieka

1 polievková lyžica rumu

Sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

+ 1 polievková lyžica džemu (bez cukru)

Postup:

1. Najprv pripravíme karamelovo-orechové kúsky: na kokosovom oleji karamelizujeme kokosový cukor. Až na konci pridáme orechy.

2. Pripravíme cesto: rozdelíme vajíčka. Vyšľaháme žĺtka s kvapkami citrónovej šťavy a potom aj bielka. Spojíme zmesi a opatrne ich pomiešame. Pridáme orechovú a kokosovú múku...opatrne pomiešame. Pridáme karamelovo-orechové kúsky a ešte raz pomiešame. Zmes prelejeme do vymastenej posypanej tortovej formy a pečieme predhriatej rúre na 175° cca 20-25 minút.

3. Pripravíme čokoládový krém: čokoládu v hrnci roztopíme s olejom, pridáme kakao, sladidlo a smotanu. Keď krém/tekutina vychladne, nalejeme ju na už upečené, vychladnuté cesto. Tortu dáme to chladničky na cca 2 hodiny – kým krém stvrdne.

4. Povrch tenko! natrejeme džemom.

5. Pripravíme biely krém: nasekané jablká trošku povaríme na koksovom oleji. Potom ich rozmixujeme s ďalšími ingredienciami (kokosový olej musí byť tekutý). Biely krém/tekutinu nalejeme na povrch torty....opäť chladnička na cca 2 hodiny.

6. Pripravíme čokoládu: v hrnci na oleji roztopíme čokoládu, pridáme mlieko, sladidlo a kakao...rum až na konci. Keď čokoláda vychladne (ale nech je ešte stále v tekutom stave) polievkovou lyžicou ňou natrejeme povrch torty. Opäť dáme tortu do chladničky, kým čokoláda nestvrdne.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now