Reformovaný opitý Izidor

March 1, 2016

Skoro celú sobotu som prepiekla...už som mala nervy, lebo nič čo by stálo za to neupiekla...potom som našla prášok na ovsený puding v špajzi, orechy v chladničke a osvietilo ma - t.j. som sa inšpirovala - a za 15 minút vytvorila/reformovala Opitého Izidora :D, čo sa stal obľúbenou dobrotou môjho priateľa. 

 

Ingrediencie:

4 vajíčka

4 dkg múky z ovsených vločiek

1 dkg kakaa

sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru

1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny

 

15 dkg jemne nasekaných orechov

10 dkg hrozienok

sladidlo nahrádzajúce 9 dkg cukru

2 polievkové lyžice broskyňového džemu

0,5 dl rumu (podľa môjho otca by som mala pridať viac :))

 

1 sáčok čokoládového pudingového prášku ( vybrala som zdravší s ovsenou múkou)

3,5 dl kokosového mlieka (k pudingu sa bežne pridáva 5 dl)

sladidlo, ako prášok nie je sladený

 

+nasekaná čokoláda bez cukru, s vysokým obsahom kakaa (cca 4 dkg)

 

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 180°.

2. Rozdelíme vajíčka.

3. Vyšľaháme žĺtka so sladidlom.

4. Vyšľaháme bielka. 

5. Opatrne pomiešame sneh so žĺtkovou zmesou.

6. Pridáme zmes múky, kakaa a sóda bikarbóny a opatrne, ale dôkladne ich pomiešame.

7. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy (priemer cca 22 cm) a pečieme cca 10 minút. 

8. Pripravíme tú “opitú časť”: pomiešame ingrediencie.

9. Zmes nanesieme na povrch korpusu - snažme sa ju naniesť čo najrovnomernejšie.

10. Pripravíme puding podľa popisu na sáčku, ale použijeme iba 3,5 dl vody, nie 5 dl, ako väčšinou návod píše.

11. Puding rovnomerne nanesieme na povrch koláča. 

12. Počkáme niekoľko hodín, kým pudingová vrstva stvrdne a chute koláča sa spoja. Povrch koláča posypeme nasekanou čokoládou.

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now