Reformovaný opitý Izidor
Skoro celú sobotu som prepiekla...už som mala nervy, lebo nič čo by stálo za to neupiekla...potom som našla prášok na ovsený puding v špajzi, orechy v chladničke a osvietilo ma - t.j. som sa inšpirovala - a za 15 minút vytvorila/reformovala Opitého Izidora :D, čo sa stal obľúbenou dobrotou môjho priateľa.
Ingrediencie:
4 vajíčka
4 dkg múky z ovsených vločiek
1 dkg kakaa
sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru
1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny
15 dkg jemne nasekaných orechov
10 dkg hrozienok
sladidlo nahrádzajúce 9 dkg cukru
2 polievkové lyžice broskyňového džemu
0,5 dl rumu (podľa môjho otca by som mala pridať viac :))
1 sáčok čokoládového pudingového prášku ( vybrala som zdravší s ovsenou múkou)
3,5 dl kokosového mlieka (k pudingu sa bežne pridáva 5 dl)
sladidlo, ako prášok nie je sladený
+nasekaná čokoláda bez cukru, s vysokým obsahom kakaa (cca 4 dkg)
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Rozdelíme vajíčka.
3. Vyšľaháme žĺtka so sladidlom.
4. Vyšľaháme bielka.
5. Opatrne pomiešame sneh so žĺtkovou zmesou.
6. Pridáme zmes múky, kakaa a sóda bikarbóny a opatrne, ale dôkladne ich pomiešame.
7. Zmes prelejeme do vymastenej, posypanej formy (priemer cca 22 cm) a pečieme cca 10 minút.
8. Pripravíme tú “opitú časť”: pomiešame ingrediencie.
9. Zmes nanesieme na povrch korpusu - snažme sa ju naniesť čo najrovnomernejšie.
10. Pripravíme puding podľa popisu na sáčku, ale použijeme iba 3,5 dl vody, nie 5 dl, ako väčšinou návod píše.
11. Puding rovnomerne nanesieme na povrch koláča.
12. Počkáme niekoľko hodín, kým pudingová vrstva stvrdne a chute koláča sa spoja. Povrch koláča posypeme nasekanou čokoládou.


