top of page

Mandľovo-malinový zákusok s kokosovou smotanou

Link na originálny recept je uvedený pod fotkami. Pripravila som ½ porciu a piekla v silikónovej forme na chlieb. Použila som tmavú mandľovú múku (preto je moja piškóta tmavšia).

Ingrediencie (na silikónovú formu na chlieb -cca 10*20 cm):

10,5 dkg mandľovej múky

1,6 dkg kokosovej múky

3 dkg kokosového oleja

3 dkg medu

1 vajíčko

½ kávová lyžica sóda bikarbóny

Kvapky čerstvej citrónovej šťavy

8 dkg malín (môžu byť aj čučoriedky, černice)

2 polievkové lyžice medu

0,4 dl kokosového mlieka (môže byť aj voda)

1 dl/10 dkg kokosovej smotany

1 polievková lyžica medu (alebo iné sladidlo)

Postup:

1. Predhrejeme rúru.

2. Ingrediencie na cesto šup spolu (kokosový olej musí byť roztopený), dôkladne pomiešať kuchynským robotom.

3. Zmes prelejeme do vymastenej, silikónovej formy a pečieme na 175° cca 25 min.

4. Ihneď ako vyberieme z rúry piškótu, koncom varešky prepichneme cesto takto:

5. Pripravíme ovocnú „nátierku“: maliny rozmixujeme s medom a mliekom.

6. Nátierkou natrejeme korpus.

7. Vyšľaháme kokosovú smotanu, pridáme med/sladidlo a vyšľahanú smotanu nanesieme na povrch zákusku, ale až po jeho vychladnutí!

Link na recept:http://www.foodfaithfitness.com/paleo-poke-cake/

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page