Mandľovo-malinový zákusok s kokosovou smotanou
Link na originálny recept je uvedený pod fotkami. Pripravila som ½ porciu a piekla v silikónovej forme na chlieb. Použila som tmavú mandľovú múku (preto je moja piškóta tmavšia).
Ingrediencie (na silikónovú formu na chlieb -cca 10*20 cm):
10,5 dkg mandľovej múky
1,6 dkg kokosovej múky
3 dkg kokosového oleja
3 dkg medu
1 vajíčko
½ kávová lyžica sóda bikarbóny
Kvapky čerstvej citrónovej šťavy
8 dkg malín (môžu byť aj čučoriedky, černice)
2 polievkové lyžice medu
0,4 dl kokosového mlieka (môže byť aj voda)
1 dl/10 dkg kokosovej smotany
1 polievková lyžica medu (alebo iné sladidlo)
Postup:
1. Predhrejeme rúru.
2. Ingrediencie na cesto šup spolu (kokosový olej musí byť roztopený), dôkladne pomiešať kuchynským robotom.
3. Zmes prelejeme do vymastenej, silikónovej formy a pečieme na 175° cca 25 min.

4. Ihneď ako vyberieme z rúry piškótu, koncom varešky prepichneme cesto takto:
5. Pripravíme ovocnú „nátierku“: maliny rozmixujeme s medom a mliekom.
6. Nátierkou natrejeme korpus.
7. Vyšľaháme kokosovú smotanu, pridáme med/sladidlo a vyšľahanú smotanu nanesieme na povrch zákusku, ale až po jeho vychladnutí!

Link na recept:http://www.foodfaithfitness.com/paleo-poke-cake/