top of page

Fit nepečený cheesecake

Jednoduchy a zdravý recept od Janky: Fit nepečený cheesecake

Korpus: 1 balenie sušených fíg (namočíme na pár hodín do vody) 100g pomletých vlašských orechov 1 šálka strúhaného kokosu 1 a pol až 2PL kakaa alebo karobu Najprv si začneme mixovať figy, potom do mixéra pridáme ostatné suroviny. Hmotu rovnomerne natlačíme na spodok tortovej formy vyloženej papierom. 1. Tvarohová vrstva: 250-350g ľubovoľného tvarohu 3-4 veľké jahody 1 PL psyllium Podľa chuti stévia/iné sladidlo 1 PL kokosový tuk Zmixujeme a rovnomerne nanesieme na korpus Formu dáme najlepšie do mrazáku, nech nám rýchlejšie stuhne a môžme pracovať ďalej. Sledujeme, pokým vrchná vrstva nebude dostatočne tuhá na to, aby sa nám nezmiešala s vrchnou vstvou. 2. Tvarohová vrstva: To isté ako 1., ale pridáme kvôli farebnosti iné ovocie. Ja som dala 1 a pol zrelých kiwi a pol zrelého (!) avokáda. Dáme opäť do chladu a čakáme na dostatočné stuhnutie, aby sme mohli oddeliť formu. Ak chceme, tak si koláč môžme samozrejme ozdobiť. Uchovavame v chladničke. S týmto receptom sa dá pekne experimentovať; môžme meniť suroviny; figy za iné sušené ovocie, zmeniť orechy, ovocie za rôzne, len nie vodnaté. Samozrejme, tvarohová vrstva stačí jedna. Alebo ich môže byť aj viac. Naozaj jednoduché a chutné, tak šup do kuchyne a dobrú chuť :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page