top of page

Kávovo-banánová zmrzlina

Od Alexandry....

"Bola to výzva: Dve hlavné suroviny-káva a banán... a impulz pre moju kreativitu. Vznikla z toho geniálna zmrzlina. A nemusí to byť ani zmrzlina-aj pre milovníkov krémových dezertov servírovaných v pohári, pekne vychladených, to určite bude neodolateľná lahôdka. Takže moja nová KÁVOVO-BANÁNOVÁ ZMRZLINA" Suroviny: - 1 banán - veľmi silná čierna káva /varím 2 PL mletej zrnkovej kávy s 1 dcl vody/ - 2 PL kokosového cukru - 1 PL medu - 250 g mascarpone - 70 ml šľahačkovej smotany Postup: Kávový krém: Uvarenú silnú kávu precedím a osladím kokosovým cukrom. Trošku kávy odložím na prelievanie vrstiev krému /asi 1 PL/. Ešte raz ju prevarím-zredukujem vodu tak na 50ml a prevarím s 50ml šľahačkovej smotany. Nechám vychladiť na kockách ľadu. Po vychladnutí vyšľahám kávovú šľahačku /šľahám ju tiež na kockách ľadu, oveľa lepšie sa vyšľahá-pozor na prešľahanie-nerobíme kávové maslo grin emoticon /. Pridám 125 g mascarpone a ešte chvíľu šľahám. Banánový krém: Banán roztlačím vidličkou, pridám 1 PL medu a 125 g mascarpone. Všetko spolu vyšľahám. Krémy vrstvím do mištičiek na zmrazovanie, ak to má byť iba chladený krémový dezert-naservírujte si ho striedaním krémov do pohárov. Každú vrstu krému prekvapkám polovicou kávovej lyžičky silnej kávy, z ktorej som si trošku odložila. Nedalo mi nespraviť ešte kávovo-čokoládovú polevu-veľmi jednoducho: 20 ml šľahačkovej smotany prevarím so zvyšnou silnou kávou a rozpustím v tom kocku 74%-tnej čokolády.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page