Krupoto (rizoto z jačmenných krúpov)
Od Alexandry: KRUPOTO...Teda vlastne rizoto z jačmenných krúpov. S pórom, reďkovkami a grilovanou cviklou s cibuľou. FAMÓZNA KOMBINÁCIA CHUTÍ! Odporúčam. Suroviny: - šálka jačmenných krúpov - 1 malý pór - 6 reďkoviek - 1 malá cvikla - 1 červená cibuľa - pár strúčikov cesnaku - čerstvá petržlenová vňať /alebo pažítka-podľa chuti/ - kokosový olej, maslo, soľ, čierne korenie, kurkuma
Postup: Krúpy uvarím v osolenej vode. Cviklu nakrájam na malé hranolčeky, červenú cibuľu na mesiačiky. Cviklu, cibuľu a celé strúčiky cesnaku premiešam s kokosovým olejom, soľou, čiernym korením a grilujem v rúre max.10 minút. Pór nakrájam na kolieska a podusím na kokosovom oleji. Nakoniec pridám na kolieska nakrájané reďkovky, soľ, čierne korenie, kurkumu a maslo. Už len prehrejem. Premiešam s krúpami, grilovanou cviklou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
