Pórovo-syrová omáčka s bazalkou

Od Alexandry:

Prejedla sa vám k varenej hovädzine kôprová, či paradajková omáčka? Skúste toto: PÓROVO-SYROVÁ OMÁČKA S BAZALKOU /vynikajúca aj na cestoviny/ Suroviny: - menší pór - akýkoľvek tvrdý syr-minimálne 45% tuku - pár lístkov čerstvej bazalky - maslo ghee alebo kokosový olej, mleté korenie, kurkuma, štipka soli, Postup: Na masle ghee alebo na kokosovom oleji podusím pór nakrájaný na kolieska. Do misy nastrúham syr /na jemnom strúhadle/, prelejem ho trochou vriacej vody a vlejem na panvicu s pórom. Miešam kým sa nezredukuje omáčka, teda kým sa neodparí voda /nedávajte jej veľa/. Soli dávam ozaj štipku-môže sa aj vynechať, syry sú väčšinou dosť slané. Okorením korením a kurkumou. Nakoniec pridám nasekané lístky bazalky. Keď sa vám syr "vyzráža", vytvoria sa zhluky-nevadí, budete mať pocit, že máte extra dávku mäsa :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now