Pšenový nákyp so slivkami
Od Alexandry: PŠENOVÝ NÁKYP SO SLIVKAMI - zdravá verzia ryžového nákypu. Skvelá sladkosť! Suroviny: - 200 g pšena - 100 g kokosu - 500 g mascarpone alebo jemného tvarohu - 5 polievkových lyžíc medu - 2 čajové lyžičky škorice - 2 polievkové lyžice kokosového cukru a 2 lyžice masla - na posýpku - rozpolené slivky Postup: Pšeno uvarím v dvojnásobnom množstve vody s trochou soli. Nechám vychladnúť. Trochu pšena odložím na posýpku. Do pšena primiešam kokos, kokosový olej a med /2PL/. Cesto natriem na vymastený a kokosom vysypaný malý plech. Mascarpone alebo tvaroh vymiešam s 3 PL medu a so škoricou. Natriem na cesto. Na plnku naukladám rozpolené slivky. Odložené pšeno zmiešam s kokosovým cukrom a maslom a "posypem" nákyp. Pečiem v rúre 30 minút pri 170°.
