Tvarohovo – banánová - čoko bábovka
Čo budeme potrebovať? 250 g mäkkého tvarohu 140 g bezlepkovej múky Schar typ mix C (prípadne špaldovej, ak nie si celiatička) ja som použila 70g celozrnnej špaldovej múky a 70g hladkej špaldovej múky 100 g bio trstinového cukru ( ja som použila sladidlo) 100 g roztopeného masla 3 vajcia 3 PL holandského kakaa 1 celý banán 20g valašských orechov 2Pl orieškoveho proteinu ( nemusí byť ) 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov bio vanilkový cukor (voliteľné) Na vysypanie formy: 2 PL masla na vymazanie formy cca 5 PL strúhaného sušeného kokosu
Ako budeme postupovať? 1. Vajíčka si vymixujeme s cukrom. Pridáme roztopené maslo a tvaroh. Znova rozmixujeme. 2. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame. 3. Na záver pridáme kakao a prípadne aj vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme. 4. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali kokosom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 – 30 minút. 5. Na záver môžeme poliať horúcou čokoládou a posypať mandľovými lupienkami. Prípadne podávame s arašidovým či mandľovým maslom alebo s domácim džemom. Bola výborná a vždy ma poteší keď moje diabeticke zdravé mňam ky chutia aj "nedia" priateľovi a rodičom :) ...nebola vôbec suchá úplne vlačna aj na druhý deň :)
