Celozrnné bagle

V poslednej dobe som upiekla dosť veľa bagelov, zo začiatku som ale nebola moc spokojná ani s týmito, kým som ich neotoastovala :) Tieto bagle chutia rovnako, ako tie ktoré som jedávala v Amerike s krémovým syrom…zbožňovala som ich :) Takže treba toastovať a spokojnosť je zaručená :)

Ingrediencie:

12,5 dkg celozrnnej špaldovej múky

12,5 dkg múky z ovsených vločiek

1 dkg pšeničného lepku

1/2 sáčok instantného droždia

1 kávová lyžica soli

1 polievková lyžica kokosového oleja

175 ml mlieka (požila som kokosové)

1 kávová lyžica kokosového cukru

+ 1 žítko na potretie a sezamové semienka na posypanie

+ 1 polievková lyžica kokosového cukru do vody

Postup:

1. Pomiešame múky, lepok, soľ, droždie, pridáme tekutý olej a mlieko s kávovou lyžicou cukru (cukor treba nechať roztopiť v mlieku). Dôkladne ich pomiešame a nanesieme cesto.

2. Cesto kvasíme cca hodinku.

3. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.

4. Tvarujeme guľky, stred prepichneme opačnou stranou varešky a tvarujeme.

5. Bagle dáme na papier na pečenie, pokryjeme a kvasíme ďalej cca pol hodinku.

6. V hrci zohrejeme vodu s lyžicou kokosového cukru.

7. Do vriacej vody dáme bagle, každú stranu baglov varíme 15-20 sekúnd.

8. Vyberieme ich z vody, posypeme sezamovými semienkami, natrieme žĺtkom a pečieme ich v predhriatej rúre na 180° do zlatista.

Jedla som ich krémovým syrom (na americkom štýle) a aj maslom a domácim ovocným džemom.

Zdroj: http://90naposdietareceptek.blogspot.sk/2013/06/teljes-kiorlesu-bagel.html

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now