Celozrnné bagle
V poslednej dobe som upiekla dosť veľa bagelov, zo začiatku som ale nebola moc spokojná ani s týmito, kým som ich neotoastovala :) Tieto bagle chutia rovnako, ako tie ktoré som jedávala v Amerike s krémovým syrom…zbožňovala som ich :) Takže treba toastovať a spokojnosť je zaručená :)
Ingrediencie:
12,5 dkg celozrnnej špaldovej múky
12,5 dkg múky z ovsených vločiek
1 dkg pšeničného lepku
1/2 sáčok instantného droždia
1 kávová lyžica soli
1 polievková lyžica kokosového oleja
175 ml mlieka (požila som kokosové)
1 kávová lyžica kokosového cukru
+ 1 žítko na potretie a sezamové semienka na posypanie
+ 1 polievková lyžica kokosového cukru do vody
Postup:
1. Pomiešame múky, lepok, soľ, droždie, pridáme tekutý olej a mlieko s kávovou lyžicou cukru (cukor treba nechať roztopiť v mlieku). Dôkladne ich pomiešame a nanesieme cesto.
2. Cesto kvasíme cca hodinku.
3. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti.
4. Tvarujeme guľky, stred prepichneme opačnou stranou varešky a tvarujeme.
5. Bagle dáme na papier na pečenie, pokryjeme a kvasíme ďalej cca pol hodinku.
6. V hrci zohrejeme vodu s lyžicou kokosového cukru.
7. Do vriacej vody dáme bagle, každú stranu baglov varíme 15-20 sekúnd.
8. Vyberieme ich z vody, posypeme sezamovými semienkami, natrieme žĺtkom a pečieme ich v predhriatej rúre na 180° do zlatista.
Jedla som ich krémovým syrom (na americkom štýle) a aj maslom a domácim ovocným džemom.


Zdroj: http://90naposdietareceptek.blogspot.sk/2013/06/teljes-kiorlesu-bagel.html