Paleo jahodovo-“tvarohová” tortička

Ingrediencie:

…pripravila som RAW korpus, ale môžete ho nahradiť hociakou piškótou. Takže na RAW korpus, bez pečenia potrebujeme:

6 dkg datlí

2,5 dkg kokosovej múky

2 dkg jemne nasekaných mandlí

2 dkg medu

…na “tvaroh”ovú vrstvu:

50 dkg tvarohu z vajec*

0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy

sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru (+/-)

kvapky vanilkovej arómy

1 dkg paleo želatíny (samozrejme môžete použiť aj želatínu iného typu, ale vtedy sa postup môže zmeniť)

…na jahodovú vrstvu:

8-10 dkg jahôd (čerstvých alebo mrazených)

0,5 dl vody

0,5 dkg paleo želatíny

sladidlo - podľa sladkosti jahôd

*už som Vám raz zverejnila spôsob prípravy na paleo tvaroh.

Tentoraz som zvolila trošku iný spôsob, aby mi žĺtka neostali navyše. Kúpila som prášok z vaječných bielok (sušené vaječné bielka). Približne 50 dkg paleo tvaroh som získala takto:

Vo veľkom(!) hrnci som zohriala cca 4-5 dl vody, do ktorej som dala 1 kávovú lyžicu kyseliny askorbovej (môžete nahradiť citrónovou šťavou). 10 dkg prášku z vaječných bielok s 2 štipkami soli a 8 dl vodou som kuchynským robotom vyšľahala. Do vriacej vody som naliala vyšľahané bielka a miešala, pritom varila cca 5 minút. Dôležité: 1. vypneme robot a ihneď nalejeme bielkovú zmes do vriacej vody, aby sa zložky nerozdelili. Pri varení treba neustále miešať, aby zmes náhodou nevyvrela.

Nakoniec odceníme.

Postup prípravy tortičky:

1. Pripravíme korpus: rozmixujeme datle, pridáme ďalšie ingrediencie a dôkladne ich pomiešame.

2. So zmesou vystelieme okruhlú tortovú formičku s priemerom cc. 15 cm.

3. Pripravíme “tvarohovú” vrstvu: citrónovú šťavu pomiešame so želatínou a zmes necháme roztopiť v hrci na miernom ohni.

4. Pridáme ďalšie ingrediencie a dôkladne ich pomiešame.

5. “Tvarohový” mix dáme na korpus a tortičku dáme do chladničky, kým mix stvrdne.

6. Pripravíme jahodovú vrstvu: pomiešame ingrediencie a v hrnci na miernom ohni trošku povaríme (kým sa želatína roztopí).

7. Jahodový mix nanesieme na povrch “tvarohového” a tortu dáme naspäť do chladničky.

8. Keď aj jahodová vrstva stvrdla, môžeme rozkrájať a servírovať.

Ináč keď som tú tvarohovú vrstvu dochutila, tá zmes vôbec nechutila dobre. Skoro som vyhodila celú tortičku bez ochutnávky. No potom sa chute spojili a vznikla fakt chutná dobrota. Kto ho ochutnal si ani nevšimol, že ozajstný tvaroh v tortičke ani nie je.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now